Slovenska hokejska reprezentanca si je z zmago nad Madžarsko na tretji tekmi svetovnega prvenstva divizije I, skupina A zagotovila prvo mesto na SP in mesto v elitni diviziji prihodnje leto. 

Risi so v Hali Tivoli premagali Madžarsko s 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) v tekmi, ki je pomenila tudi še enega izmed obračunov s sosednjo državo. Medsebojni dvoboji obeh reprezentanc govorijo močno v prid risom, ki so vzhodne sosede premagali na vseh obračunih na svetovnih prvenstvih doslej, nazadnje leta 2019 v Kazahstanu. 

Risi so madžarske navijače, ki so prišli svojo reprezentanco podpirati v res velikem številu, utišala že v prvi minuti z golom Žige Jegliča. V nadaljevanju tretjine so imeli Slovenci številne lepe priložnosti, a iz ene izmed redkih akcij so izenačili Madžari. 

V drugi tretjini je bila odločilna 27. minuta, ko so Slovenci zadeli dvakrat. Najprej Robert Sabolič in potem še Žiga Pance. Madžari so sicer sredi zadnje tretjine dosegli gol za znižanje, ki pa so ga sodniki zaradi šestih igralcev v polju razveljavili. Zato pa je končnica tekme pipadla risom, ki so do konca zadeli še dvakrat. Najprej je bil še drugič na tekmi uspešen Robert Sabolič, piko na i zmagi je s petim zadetkom postavil Ken Ograjenšek.