Drugi nasprotnik na olimpijskih kvalifikacijah je bila reprezentanca Norveške, s katero risi doslej niso imeli pozitivne bilance in tudi tokrat se ni izšlo po željah. Še tretje zaporedne olimpijske igre so tako rpostale neulovljive. 

Tekma se je začela po podobnem scenariju kot dan prej z Dansko. Hitra izključite, tokrat že po 3 sekundah tekme, ki pa je Norvežani niso izkoristili. Tudi tokrat so Skandinavci hitro povedli s tremi goli razlike, a so risi do konca tretjine uspeli znižati vodstvo na 3:2. Najprej je v 13. minuti zadel Blaž Gregor po podaji Kena Ograjenška in Žige Jegliča. Slabo minuto in pol kasneje pa še Robert Sabolič, kjer sta se kot podajalca zapisala Anže Kopitar in Jan Drozg. Slovenci so do konca tretjine narekovali tempo. 

V drugem delu igre se je napetost stopnjevala. Najprej je bil izključen Žiga Pavlin, zatem še Norvežan Valkvae. Po prekršku Jana Urbasa so sodniki dosodili izvajanje kazenskega strela in za Norvežane je bil uspešen NHL-ovec Mats Zuccarello. Skandinavci so znova povedli za dva gola razlike. Tik pred koncem tretjine so zadeli še dvakrat. 

Risi so po vsega štirih minutah zadnje tretjine rezultat znižali na 4:6. Najprej je z drugim zadetkom na tekmi po igri s hokejistom več na ledu zadel Robert Sabolič, le 45 sekund kasneje pa je bil uspešen še Kristjan Čepon. V nadaljevanju so Norvežani zaustavili vse slovenske poskuse in dosegli še sedmi zadetek. 

»Dobili smo poceni gole, se celo tekmo reševali. Veliko preveč je dobiti sedem golov in upati na zmago, naredili smo preveč napak, tudi individualnih. Bolj bi si morali pomagati na igrišču,« je po tekmi razmišljal Blaž Gregorc

»Veliko časa smo namenilitemu, da bi bolje štrtatli, saj smo vedeli, da gre za težkega nasprotnika. Prejeli smo dva poceni gola in smo morali odreagirat. Zamenjali so vratarja, kar se tudi ni obrestovalo,« je povedal selektor Matjaž Kopitar. »Norvežani so res močna ekipa, ob ogradismo izgubili preveč dvobojev, naredili preveč napak, še posebej oba gola na koncu druge tretjine. A zdaj je prepozno za objokovanje. Pokazati moramo svoje dostojanstvo, karakter in pristopiti k stvari resno tudi na zadnji tekmi z Južno Korejo. Gre za ekipo, ki je naš nasprotnik na svetovnem prvenstvu prihodnje leto in pokazati moramo, kdo je gospodar. Tako bomo pristopili k zadnji tekmi,« je povedal selektor Kopitar. 

V nedeljo, 29. avgusta, ob 12.00 čaka rise še obračun z Južno Korejo.

Norveška – Slovenija 7:4 (3:2, 3:0, 1:2)

1:0 – 7’ Mrtin Roymark
2:0 – 7’ Christian Kaasastul
3:0 – 10’ Ken Andre Olimb
3:1 – 13’ Blaž Gregorc

3:2 – 14’ Robert Sabolič 

4:2 – 25’ Mats Zuccarello  

5:2 – 39’ Matis Olimb

6:2 – 40’ Mats RosseliOlsen

6:3 – 44’ Robert Sabolič

6:4 – 44’ Kristjan Čepon

7:4 – 56’ Christian Kaasastul

Celotna statistika: 

https://www.iihf.com/en/events/2022/ogqmf/gamecenter/statistics/27524/4-nor-vs-slo

Slovenija: 

Krošelj/Gračnar, Kopitar (K), Urbas, Verlič, Kuralt, Gregorc, Pavlin, Sabolič, Tičar, Jeglič, Zajc, Ograjenšek, Čepon K., Logar, Pretnar, Podlipnik, Drozg, Magovac, Maver, Pance, Crnovič. 

Selektor: Matjaž Kopitar