Slovenska hokejska reprezentanca bo naslednje leto igrala v Diviziji I, skupini A, prvenstvo pa bo med 20.-26. aprilom 2014 potekalo v Seulu, v Republiki Južni Koreji.

Na kongresu IIHF, ki pravkar poteka v Stockholmu, so hokejske zveze, ki nastopajo v Diviziji I, skupini A, potrdile edino kandidatko za organizacijo SP Div I / A, Republiko Južno Korejo.

Do kandidature niso bile upravičene štiri udeleženke: Avstrija in Slovenija, ker sta bili relegirani iz skupine višje, Ukrajina, ker je šele naprovala v skupino, in Madžarska, ki je prvenstvo organizirala letos (po pravilih ista država dvakrat zaporedoma ne sme organizirati prvenstva edino v primeru, da ni drugega kandidata).

Datum prvenstva bo potrjen v roku desetih dni, saj sta Slovenija in Avstrija predlagali poznejši datum od predlaganega s strani organizatorja. Na kongresu smo povedali, da obe zvezi sodelujeta na Olimpijskih igrah, kar pomeni, da bomo tudi skupni ligi (INL in EBEL) morali prestaviti za vsaj 3 tedne.

Predlog Slovenije, Avstrije in Madžarske (ki sodeluje v EBEL) je bil teden med 26. aprilom in 2. majem, datum pa je kot ustrezen potrdil športni direktor IIHF Dave Fitzpatrick, saj je pogoj, da je Divizija I končana en teden pred začetkom SP elitne divizije (ki se naslednje leto začne 9. maja), izpolnjen.
Datum se ni uradno potrdil, saj japonska zveza brez dogovora z vodstvom domače lige, spremembe datuma ne more potrditi.

Zato je IIHF predlagal skrajni rok odločitve – v desetih dneh.

Delegati na kongresu IIHF so z 63 glasovi za potrdili Nemčijo in Francijo za organizatorki svetovnega prvenstva elitne divizije za leto 2017. Drugi kandidati Danska-Latvija, so prejeli 45 glasov.

UPDATE:

Hokejska zveza Koreje, organizatorka naslednjega svetovnega prvenstva v hokeju na ledu, divizije IA, je 29. maja 2013 sporočila končni datum prvenstva: prvenstvo Div IA bo potekalo med 20.-26. aprilom 2014 v Seulu.