Hokejska zveza Slovenije (HZS) je na podlagi poziva Mednarodne hokejske veze (IIHF) oddala prijavo za tekmovanja pod okriljem IIHF v sezoni 2020/21. 

Z izjemo svetovnih prvenstev do 20 let, ki so bila za sezoni 2019/20 že izvedena, se skladno s pozivom IIHF vsa ostala svetovna prvenstva prestavijo v sezono 2020/21 in bodo izvedena v letu 2021. Pri tem gre za tekmovanja tako v kategoriji moških kot ženskih članskih reprezentanc in reprezentanc do 18 let, ki bi sicer morala potekati v sezoni 2019/20.  

HZS je tako ponovno oddala kandidaturo za Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu Divizije I-A, ki bi moralo med 27. aprilom in 3. majem letos potekati v Ljubljani. Nadomestni termin prvenstva bo predvidoma med 25. aprilom in 1. majem 2021 v Hali Tivoli v Ljubljani.

Rok za ponovno oddajo vlog za organizacijo svetovnih prvenstev je sicer 15. maj 2020. Uradno potrditev s strani IIHF zato pričakujemo po tem datumu oziroma na rednem letnem kongresu IIHF, ki bo predvidoma junija. HZS po zagotovilih več kot zanesljivo ostaja organizator omenjenega prvenstva.

Kupce vstopnic pozivamo, da obdržijo vstopnice tudi za nadomestni termin prvenstva. Tako bodo namreč pomagali slovenskemu hokeju, organizaciji hokejskega svetovnega prvenstva in prihodnosti športnih dogodkov. 

Pooblaščeni partner HZS pri prodaji vstopnic je in ostaja Eventim. V primeru, da se kljub vsemu odločite za vračilo kupnine in ste vstopnice kupili na uradnih prodajnih mestih (Eventim, Petrol), vas prosimo, da upoštevate navodila in informacije uradnega prodajalca vstopnic, ki je za organizatorje dogodkov in kupce vstopnic pripravil posebno informacijo: 

https://www.eventim.si/si/vstopnice/corona-information–566/promo.html

Natančne informacije glede vračila kupnine bodo podali po koncu epidemije oz. po zaključku omejevalnih ukrepov, ki so bili uvedenih zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa.