Slovenija je pri kandidaturi za omenjeno tekmovanje premagala Veliko Britanijo (15:10 glasov). Prvenstvo bo v Ljubljani na sporedu med 15. in 21. aprilom 2012.

Slovenski hokejisti, ki so na letošnjem SP elitne skupine na Slovaškem skupaj z Avstrijo izpadli v divizijo I, bodo imeli tako prihodnje leto “popravni izpit” pred domačim občinstvom, s čimer si lahko zagotovijo vnovično napredovanje v elitno skupino hokeja.

Gre za izkazano zaupanje slovenski hokejski zvezi glede organizacije, tudi na podlagi dosežkov naših hokejistov na prvenstvu elitne skupine. Predvsem gre zahvala gospodu Ernestu Aljančiču, članu IIHF, in naše slovenske delegacije. Za vnovično organizacijo SP divizije I smo se odločili, ker se nam zdi, da smo s tem prvenstvom na Slovaškem v Sloveniji dvignili zanimanje za hokej, mislim, da bomo naredili dobro prvenstvo in s tem tudi dobili priložnost za oddajo prijave za organizacijo prvenstva elitne skupine 2017 in 2018,” je dodelitev prvenstva ocenil predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec.

Slednji je bil hkrati tudi izredno zadovoljen, saj je Slovenija le nekaj minut zatem dobila še organizacijo ženskega prvenstva divizije II, kjer se bodo poleg Slovenije med 24. in 30. marcem 2012 za napredovanje v divizijo I merile ekipe Nove Zelandije, Avstralije, Hrvaške, Madžarske in Severne Koreje. Turnir se bo najverjetneje odvijal na Jesenicah in v Kranjski Gori.

Prav tako so bili določeni tudi prireditelji svetovnih prvenstev do 18 in 20 let ter potrjen sistem kvalifikacij za nastop na zimskih Olimpijskih igrah leta 2014 v ruskem Sočiju.

Slovenija bo na SP v obeh starostnih kategorijah nastopila v A skupini I. divizije. Reprezentanca U20 bo palice prekrižala z Norvežani, Nemci, Belorusi, Avstrijci in Britanci. Turnir bo na sporedu v Nemčiji med 11. in 17. decembrom 2011. Kraj svetovnega prvenstva bo objavljen naknadno. Reprezentanca U18 bo odpotovala v slovaški Piestany kjer ji bodo, med 11. in 17. aprilom 2012, nasproti stale izbrane vrste Norveške, Slovaške, Italije, Japonske in Francije.

Na Olimpijske igre se bo neposredno uvrstilo prvih 9 reprezentanc po jakostni lestvici IIHF. Države od 10 mesta naprej pa se bodo potegovale za preostala 3 prosta mesta olimpijskega turnirja. Reprezentance od 10. do 18. mesta imajo zagotovljeno mesto na enem od treh zaključnih kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo potekali med 7. in 10. februarjem 2013. Med njimi bo tudi Slovenija, ki bo na novi lestvici IIHF, na 18. mestu, prehitela Ukrajino. Zadnja 3 prosta mesta na kvalifikacijah bodo pripadla zmagovalcem treh predkvalifikacijskih turnirjev, ki bodo na sporedu med 8. in 11. novembrom 2012. Gostitelji vseh turnirjev bodo določeni na rednem letnem kongresu IIHF prihodnje leto v Helsinkih.