26. oktober 2018 – Novembrski premor v klubskih tekmovanjih bodo vse slovenske moške hokejske reprezentance že tradicionalno izkoristile za krajše priprave in prijateljske obračune na različnih mednarodnih turnirjih. Medtem ko bodo člani odpotovali na turnir iz niza Euro Ice Hockey Challenge v Minsk, hokejisti do 20 let pa v sosednjo Budimpešto, bo slovenska mlada reprezentanca do 18 let takšen mednarodni turnir gostila doma. Na ledeni ploskvi jeseniškega hrama hokeja v Podmežakli bodo od 8. do 10. novembra 2018 svoje moči merile izbrane vrste Avstrije, Italije, Madžarske in Slovenije.

Slovenski mladi risi, ki jih v sezoni 2018/19 vodi glavni trener Jaka Adlešič s pomočniki Gorazdom Drinovcem, Matejem Hočevarjem in Petrom Škrabljem, se bodo še pred turnirjem zbrali na tridnevnih skupinskih pripravah na Bledu; v nadaljevanju pa se bodo preselili na Jesenice, kjer jih prvi dan tekmovanja čaka večerni obračun z našimi vzhodnimi sosedi.

Priprave mladih risov se bodo nadaljevale tretji konec tedna v decembru na dvodnevnem reprezentančnem kampu v Kranju. Podoben program, kot v novembru mlade hokejiste čaka tudi v februarskem klubskem premoru. Dvodnevne priprave na Bledu bodo zaključili z mednarodnim turnirjem v Italiji, kjer bodo moči merili s Francozi, Italijani in Madžari.

Finale sezone za mlade rise do 18 let bo v drugem tednu aprila, ko se bodo na Bledu zbrali na šestdnevnih pripravah, nato pa od 14. do 20. aprila v madžarskem Szekesfehervarju odigrali pet tekem svetovnega prvenstva Divizije I-B proti izbranim vrstam Avstrije, Italije, Japonske, Madžarske in Velike Britanije.

Razpored tekem turnirja

Četrtek, 8. november 2018
15.30 Italija – Avstrija
18.30 Slovenija – Madžarska

Petek, 9. november 2018
15.30 Avstrija – Madžarska
18.30 Slovenija – Italija

Sobota, 10. november 2018
11.30 Italija – Madžarska
14.30 Slovenija – Avstrija

Seznam igralcev, ki bodo sodelovali na novembrskem reprezentančnem zboru:

Vratarji 
ŽAGARNejcHD Hidria Jesenice
SOTLARIanHK SŽ Olimpija
LAJEVEC
AndražHK Slavija junior
Branilci
FARTEKFilipHD Hidria Jesenice
GREIFJakobHDK Maribor
KREMENOVIĆĐorđeHK Triglav Kranj
MAŠIČBIneHD Hidria Jesenice
OGRINCLukaHK SŽ Olimpija
PRIMARJureHK Slavija Junior
PODREKARGaberHK MK Bled
ŠEGAJakaHD Hidria Jesenice
Napadalci 
FLAJSŽanHDK Maribor
JAKUPOVIĆAhmetHD Hidria Jesenice
KRMELJMihaHD Hidria Jesenice
LAMPIČNikHK Slavija junior
MEHLEŽigaHK SŽ Olimpija
PODREKARAnžeHD Hidria Jesenice
POVŠEJureHK Slavija junior
PRETNARAljošaHK MK Bled
PRIMOŽIČŽanHC Kometa Brno (CZE)
PRODANDominikHK Slavija junior
SKERLEPGašperHK Slavija junior
SOJERMarkHK SŽ Olimpija