18. maj 2018, Kopenhagen – Na rednem letnem kongresu Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki poteka ob robu svetovnega prvenstva elitne divizije, so bile danes sprejete odločitve o gostiteljstvih mednarodnih tekmovanj v prihodnji sezoni.

Slovenska moška članska izbrana vrsta se bo za vrnitev med svetovno hokejsko elito potegovala na svetovnem prvenstvu Divizije I-A, ki bo od 29. aprila do 5. maja 2019 potekalo v Astani (Kazahstan). Naši risi bodo merili moči z reprezentancami Belorusije, Južne Koreje, Litve, Kazahstana in Madžarske.

Slovenska ženska reprezentanca bo, po letošnjem nastopu na domačem svetovnem prvenstvu Divizije II-A v Mariboru, v omenjeni kakovostni skupini od 2. do 8. aprila 2019 v Dumfriesu (Velika Britanija) merila moči skupaj z Avstralijo, Mehiko, Španijo, Severno Korejo in Veliko Britanijo.

Reprezentanca mladih risov do 20 let, ki je v letošnji sezoni na domačem prvenstvu decembra lani osvojila tretje mesto, bo v prihodnji sezoni nastopila na svetovnem prvenstvu Divizije I-B, ki bo od 8. do 14. decembra 2018 potekalo v Tychyu (Poljska). Na prvenstvu bodo, poleg Slovenije, nastopile izbrane še vrste Italije, Japonske, Madžarske, Poljske in Ukrajine.

Slovenska moška reprezentanca do 18 let bo od 14. do 20. aprila 2019 v Szekesfehervarju (Madžarska) nastopila na svetovnem prvenstvu Divizije I-B, kjer bodo, ob slovenski izbrani vrsti, nastopili še hokejisti Avstrije, Italije, Japonske, Madžarske in Velike Britanije

Udeleženci kongresa, ki se je v danski prestolnici pričel včeraj in se bo jutri tudi zaključil, so so z minuto molka počastili spomin na dve slovenski hokejski legendi – Antona Galeta in Bogomira Jana – ki sta nas zapustila v minulih tednih.