Slovenska reprezentanca do 18 let se pripravlja za nastop na aprilskem svetovnem prvenstvu reprezentanc do 18 let, ki ga to pot gosti Maribor. Mladi Risi so se pomerili z vrstniki iz Madžarske, ki so si lani na domačem prvenstvu izborili nastop v skupini A, divizije I, tudi z zmago nad našo izbrano vrsto. Zato mladim Risom motiva za boj z Madžari ni manjkalo. Prvih 20 minut je minilo brez večjih vzburjenj in v enakovrednem merjenju moči. Risi so imeli lepo priložnost za vodstvo ob igri z igralcem več, na odmor pa sta ekipi odšli ob začetnem izidu 0:0. Povsem drugače pa je bilo v uvodnih minutah druge tretjine.  Že po dobri minuti igre je za veselje Slovencev poskrbel Nik Simšič, ki je vse na ledu opravil sam. Madžari so se še nekoliko lovili, ko so Risi udarili znova.  To pot sta Miha Mercina in Žan Jezovšek izigrala obrambo domačih, Gašper Glavič pa je z zadetkom dokončal njuno delo. A slovenskega plesa še ni bilo konec, saj je po dobri minuti igre svoje dodal še Andraž Zibelnik. Slovenski napadi so se nekoliko ustavili ob izključitvi enega od Risov, ob tem pa je Madžarom uspelo ujeti nekaj sape in srečanje nadaljevati bolj enakovredno.  Spremembe izida do odmora ni bilo več, v zadnji tretjini pa je z zadetkom v tretji minuti vse dvome o zmagovalcu rešil Jan Drozg. Visoko vodstvo je dovoljevalo Slovencem nekaj lahkotnejšo igro, tudi s kakšno potezo za gledalce, Madžarom pa je šele ob koncu srečanja uspelo izid nekoliko znižati.

Nik Simšič je načel nasprotnika

Nik Simšič je načel nasprotnika

Madžarska : Slovenija 2:4
(0:0, 0:3, 2:1)

Strelci za Slovenija: 0:1 Simšič, 22., 0:2 Glavič (Jezovšek, Mercina, 24.), 0:3 Zibelnik (Simšič, Orehek, 45.), 0:4 Drozg, 43.

Kazenske minute: Madžarska 8, Slovenija 8

Slovenija: Vlahovič, Zibelnik, Kapel, Markič, Jezovšek, Simšič, Drozg, Ban, Mercina, Matičič, Ulamec, Grahut, Potočnik, Pangerc, Jeklič, Orehek, Petek, Šenk, Čepon, Kuzman, Tomaževic, Glavič. Trener: Rok Rojšek.