4. september 2022, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja za državno prvenstvo v kategoriji članic, v sezoni 2022/23, v katerem bodo nastopale ekipe naslednjih klubov:

1. HK SŽ Olimpija
2. HK Triglav Kranj
3. HDK Maribor

Pravico nastopa imajo registrirane igralke.

Sistem tekmovanja: enodelno tekmovanje
Začetek tekmovanja: september 2022
Konec tekmovanja: marec 2023
Število tekem: 8
Igralni dan: nedelja

V sklopu enodelnega tekmovanja ekipe igrajo v enotni skupini po 4-krožnem ligaškem sistemu. V štirih krogih vsaka ekipa igra proti vsaki doma in na tujem po dvakrat.

Ekipe na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralkami v polju in vratarko, na kar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 5 kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 60 minutah igre ekipa dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60 minutah igre 0 točk

Razvrstitev ekip na lestvici ob koncu tekmovanja je tudi končna uvrstitev ekip
za državno prvenstvo članic v sezoni 2022/23.

Razpored tekem

* Tekmovanje za državno prvenstvo članic je bilo naknadno razširjeno s hrvaško ekipo, tako da bodo tudi dekleta v sezoni 2022/23 igrale v International Hockey League (IHL). Več o tem➣➣➣