17. september 2022, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je na prošnjo hrvaškega kluba HK Siscia in ob soglasju vseh treh slovenskih ženskih ekip naknadno razširila državno prvenstvo članic v sezoni 2022/23.

Tako se bo tekmovanje Mednarodne hokejske lige (IHL) v prihajajoči sezoni odigralo tudi v ženski kategoriji, v kateri bodo nastopale ekipe naslednjih klubov:

1. HK SŽ Olimpija
2. HK Triglav Kranj
3. HDK Maribor
4. HK Siscia

Pravico nastopa imajo registrirane igralke.

Sistem tekmovanja: enodelno tekmovanje
Začetek tekmovanja: september 2022
Konec tekmovanja: marec 2023
Število tekem: 12 
Igralni dan: nedelja

V sklopu enodelnega tekmovanja ekipe igrajo v enotni skupini po 4-krožnem ligaškem sistemu. V štirih krogih vsaka ekipa igra proti vsaki doma in na tujem po dvakrat.

Ekipe na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralkami v polju in vratarko, na kar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 5 kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 60 minutah igre ekipa dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60 minutah igre 0 točk.

Tekmovanje WIHL članice je tudi tekmovanje za državno prvenstvo članic v sezoni 2022/23. Naslov državnih prvakinj osvoji najvišje uvrščena slovenska ekipa.

Razpored tekem