28. oktober 2015, Bled – Gostje iz Celja so še pred prihodom na Gorenjsko napovedovali, da prihajajo po zmago in napoved tudi uresničili. Ob tem so bili gledalci deležni tudi prvega hat-tricka v letošnjem pokalnem tekmovanju.

Gostje iz Celja so že v uvodnih minutah izkoristili napako blejskih hokejistov, saj je v manj kot devetdesetih sekundah tekme, po podaji Jureta Zupanca in Blaža Kneza, mrežo domačih načel Žan Jezovšek. Rezultat 0:1 je vse do prvega odhoda v slačilnici, kljub izključitvi Nejca Pančurja na strani Bleda v petnajsti minuti srečanja in pol minute kasneje še Aljaža Ogrizka na strani Celjanov, ostal nespremenjen.

Sprememba pa je sledila že v prvi miniti drugega dela, ko je po kombinaciji Tadeja Burazina in Aljaža Novaka na 1:1 izenačil Rok Jakopič. Blejci so izkoristili zalet in nadaljevali s pritiskom. To jim je obrestovalo v sedemindvajseti minuti, ko je prazen prostor med gostujočim vratarjem in mrežo njegovega gola našel Mitja Pogačnik, po podajah Mitje Pazlarja in Patrika Tišlarja, ter tako domačo ekipo povedel v vodstvo 2:1. Veselje domači gledalcev ni trajalo dolgo, saj je že dobro minuto kasneje strelec prvega gola pri Celjanih, Žan Jezovšek zadel še v drugo in poravnal rezultat na 2:2. Podajalca sta bila tokrat Nejc Kastelic in Tim Ograjenšek. V nadaljevanju sta se ekipi izmenjevali v poskusih za prevzem vodstva, kar je v enaintrideseti minuti uspelo Celju, ko je ponovno po podajah Nejca Kastelica in Tima Ograjenška, prvi hat-trick v tekmovanju za Pokal Slovenije zadel Žan Jezovšek. Domači igralci, kljub številčni premoči v dvaintrideseti minuti, ko je bil na strani Celja izključen Blaž Knez ter v triintrideseti minuti še Žan Jezovšek, niso uspeli izkoristiti prednosti, da bi se z izenačenjem vrnili nazaj v igro. Še pred koncem drugih dvajset minut je bil na blejski strani na dve minuti izključen Aljaž Novak, so se njegovi soigralci uspeli ubraniti vseh poskusov Celjanov in odšli na odmor z rezultatom 2:3.

V tretjem delu tekme je napetost nekoliko narasla, kar se je odrazilo tudi na klopi za kaznovane, kjer je na strani domačih Tadej Burazin najprej odsedel dve minuti zaradi spotikanja ter še deset minut zaradi nešportnega obnašanja, nato pa dve minuti še njegov klubski kolega Klemen Kaimel. Na strani Celjanov pa si je zaradi udarca s palico kazen prislužil Jure Zupanc. Številčnih premoči na ledu ni izkoristila nobena izmed ekip. Nato pa so se v triinpetdeseti minuti zvezde nasmehnile Celjanom, ko je po podaji Rok Klavžarja in Nika Nemečka najprej zadel Žan Zupan ter pol minute kasneje še Nejc Kastelic na podaji Tima Ograjenška in Nika Grahuta Celjani so sedem minut pred koncem povišali rezultat na 2:5 in tako domačinom z Bleda odvzeli skoraj vse upe na uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja. Morda so tudi zato dobro minuto pred koncem zapele pesti, ko sta med seboj obračunala blejski kapetan Tadej Burazin in celjski napadalec Blaž Knez ter si tako prislužila ogled konca tekme s kazenske klopi. V tem času sta imela priložnost videti še zadnji zadetek na tekmi, ki ga je dobre pol minute pred zadnjim sodnikovim žvižgom v mrežo domačega vratarja, s pomočjo Roka Klavžarja Nejca Kastelica, poslal trikratni podajalec tokratnega srečanja Tim Ograjenšek ter postavil končni rezultat HKMK Bled–HK ECE Celje 2 : 6.

HK ECE Celje se bo v nadaljevanju boja za pokalno lovoriko v domači dvorani v polfinalu srečalo z aktualnimi državnimi prvaki ekipo HDD SIJ Acroni Jesenice.

Sicer pa se boji za Pokal Slovenije nadaljujejo že v četrtek, 29/10/2015, ko se bosta ob 19.30 v Zalogu pomerila domača HK Playboy Slavija in gostje iz Kranja HK Triglav. Zmagovalca tega srečanja v drugem polfinalnem obračunu čaka ljubljanska HDD Telemach Olimpija.

PokalSlovenije15_bracket_SLAVCEwin_dates1