Pred hokejisti v državnem prvenstvu in ligi INL je naporen konec tedna, saj jih čakajo tekme tako v soboto kot nedeljo. HDD Jesenice in HKMK Bled dvakrat gostujeta, Celjani bodo oba obračuna odigrali doma, Triglav Kranj in Playboy Slavija pa enkrat doma in enkrat v gosteh.

Hokejisti Celja bodo ta konec tedna odigrali dve tekmi pred domačimi navijači. Najprej jih v soboto čaka slovenski nasprotnik, pomerili se bodo namreč s kranjskim Triglavom, dan zatem pa prihaja v knežje mesto Zell am See. ”S Triglavom pričakujem napeto tekmo od prve do zadnje minute. Cilj je premagati nasprotnika ter pred domačimi gledalci prikazati dobro in borbeno igro. Prepričan sem, da lahko s pravim pristopom popravimo učinkovitost s prejšnjih tekem in tako osvojimo prve točke,” pravi izjemno nadarjeni napadalec Žan Jezovšek, njegov soigralec Žiga Kuzman pa dodaja: ”Tekma bo za nas izjemno težka, vendar smo s fanti optimistični in v pričakovanju prve zmage. Če bomo igrali kolektivno in s 120 odstotki, lahko premagamo Zell am See. Pričakujem dober in napet hokej.”

Celje_DC

Hokejiste Celja čakata dve domači tekmi.

Triglav po, že omenjenem, gostovanju v nedeljo doma pričakuje Kapfenberg, ki ima pred Orli s tekmo več dve točki prednosti. ”Celje ima mlado ekipo, željno dokazovanja, letos okrepljeno z nekaj Mariborčani in Tomom Hafnerjem. Če bomo v tekmo šli maksimalno osredotočeni in brez podcenjevanja, potem tukaj ne vidim drugega, kot osvojitve treh točk. Zmaga je seveda vredna še toliko več, ker šteje tudi za državno prvenstvo,” se je Anže Ahačič najprej dotaknil sobotnega tekmeca, nato pa še nedeljskega: ”Ekipe ne poznamo, vemo, da je okrepljena z nekaterimi slovaškimi in češkimi igralci, kar lahko pomeni, da goji podoben hokej kot prvi napad Zell am Seeja z navezo Rataj-Vala. Torej tehnično podkovan hokej z veliko podaj in kombiniranj, a ne ravno veliko drsanja, zato pričakujem izenačeno tekmo. Ker bodo nasprotniki prvič gostovali na našem ledu v Kranju, je velika možnost, da jim bo manjša ploskev povzročala nekaj težav, kar lahko mi s pridom izkoristimo. Če se bomo držali trenerjevih navodil, potem ne vidim razloga, zakaj se ne bi veselili nove zmage v tej sezoni.” Pri Orlih imajo sicer nekaj težav s poškodbami, a upajo, da bodo te do sobote sanirane.

Jesenice_DC

Jeseničane čakata dve gostovanji.

Mešan program imajo ta vikend tudi hokejisti Slavije. Najprej jih čaka gostovanje v Zell am Seeju, nato pa domača predstava proti Kitzbühlu. Dvodvnevno gostovanje pa čaka gorenjska predstavnika, ekipi HKMK Bleda in HDD Jesenice. Blejci bodo v soboto prekrižali palice z Bregenzerwaldom, v nedeljo pa še s Feldkirchom, medtem ko se bodo železarji najprej pomerili proti Lustenau, nato pa še proti Bregenzerwaldu. ”V sezono lige INL smo vstopili uspešno. Pred nami sta zdaj dve zahtevni tekmi, na obeh pa bomo šli po zmago. Tega smo sposobni, se pa zavedamo, da gre za kakovostna nasprotnika, ki ju spoštujemo. Zavedamo se tudi, da imamo tudi sami svojo kakovost. Igrali bomo hitro in skušali doseči čim več zadetkov. Z dosedanjimi zmagami smo si povečali samozavest, ki je že zdaj na zelo visoki ravni,” pred preizkušnjama pravi branilec Anže Zupančič.

Sobota, 18. oktober:
18.00 HK Celje – Triglav Kranj
19.30 Lustenau – HDD Jesenice
19.30 Bregenzerwald – HKMK Bled
19.30 Zell am See – Playboy Slavija

Nedelja, 19. oktober:
17.00 Playboy Slavija – Kitzbühel
17.30 Bregenzerwald – HDD Jesenice
18.00 Feldkirch – HKMK Bled
18.00 HK Celje – Zell am See
18.00 Triglav Kranj – Kapfenberg