Ljubljana, 15.6.2015 – Nov selektor slovenske hokejske reprezentance je Nik Zupančič, njegov pomočnik pa Ivo Jan. Na zadnjem predsedstvu HZS so bila imenovana tudi strokovna vodstva ostalih sekcij. – Hokejska zveza Slovenije že tretje leto zapored posluje dobro in dosega pozitiven poslovni izzid. – Napovedana izgradnja novega, nacionalnega hokejskega centra. – HZS soglaša s postopkom prisilne poravnave HHD Olimpija. – HZS pristopila k ustanavljanju Zveze velikih športnih zvez Slovenije.

 

Predsedstvo HZS je potrdilo Nika Zupančiča kot novega selektorja slovenske članske reprezentance, njegov pomočnik pa je postal Ivo Jan, za vratarje pa bo še naprej skrbel Gaber Glavič. Na današnji novinarski konferenci je Nik Zupančnič predstavil načrte in sicer reprezentanco čakata dva pripravljalna turnirja EIHC: prvi bo novembra letos v Katowicah na Poljskem, kjer se bo slovenska reprezentanca pomerila z reprezentancami Poljske, Avstrije in Koreje; drugi pa februarja prihodnje leto v Avstriji, kjer se bodo risi pomerili z reprezentancami Avstrije, Slovaške in Francije. Temu sledijo priprave na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo med 23. in 29.4.2016 v Krakowu na Poljskem. »Naš cilj je uvrstitev nazaj v elito«, je ob tem dejal Nik Zupančič in nadaljeval: »Posebnost prihodnjega leta so tudi kvalifikacije za olimpijske igre, ki prvič potekajo v časovnem terminu med 1. in 4. 9. 2016, ko igralci še niso v tekmovalnem ritmu, veliko časa pa bo potrebno nameniti tudi usklajevanju reprezentančnih in klubskih obveznosti.« Na koncu svoje predstavitve je poudaril, da bo njegova ključna vloga v naslednjem 3. letnem obdobju vzdrževanje kontaktov z igralci, kar je sicer počel že dosedaj, namerava pa več časa posvetiti tistim, ki še niso člani ekipe katerega od klubov v tujini.

 

Predstavniki HZS so na novinarski predstavili tudi strokovna vodstva ostalih selekcij:

 

  • žensko selekcijo bo vodil Franc Ferjanič z asistenco Boštjana Kosa.
  • U-20 bo vodil Jaka Avguštinčič, pomočnik je postal Dejan Varl.
  • U-18 bo vodil Mitja Kern, pomočnik je postal Gorazd Rekelj.
  • U-16 bo vodil Jaka Adlešič, pomočnik je postal Aleš Sodja.

 

Spremenila se je tudi sestava strokovnega sveta HZS: Nik Zupančič ni več član strokovnega sveta, nov član je postal Vnuk Tomaž. Edo Terglav, Murajica Pajič in Matjaž Kopitar so bili imenovani za strokovne sodelavce Strokovnega sveta HZS.

Gorazd Drinovec je bil kot predsednik Strokovnega Sveta imenovan za nadzornika in mentorja vsem trenerjem posameznih selekcij.

 

Predsednik HZS, Matjaž Rakovec je predstavil glavne poudarke iz revidiranega letnega poročila HZS za leto 2014. HZS je v preteklem letu, že tretje leto zapored, poslovala z dobičkom, ki je znašal 53.549€.

 

Nadalje je predsedstvo HZS je potrdilo univerzalno pogodbo igralec – klub, s katero želi zagotoviti minimalne standarde ureditve statusa mladih športnikov do vstopa v člansko kategorijo.

 

 

Predsedstvo HZS je soglašalo s postopkom poenostavljene prisilne poravnave HDD Olimpija in s pristopom HZS pri ustanavljanju Zveze velikih športnih zvez Slovenije, kar mora potrditi še skupščina.

 

 

Ob tem je predsednik HZS, Matjaž Rakovec napovedal: “V tem mandatu bomo začeli z izgradnjo nacionalnega hokejskega centra in aktivno sodelovali pri izgradnji in energetski obnovi hokejskih dvoran v različnih slovenskih krajih. Z novo infrastrukturo bo zagotovljen trajnostni razvoj hokeja v Sloveniji, s katerim bomo tudi v prihodnje držali korak z najboljšimi hokejskimi državami na svetu.”

 

Poudaril je še, da je HZS v letu 2014/2015 klubom dodelila razvojno pomoč v višini preko 100.000€.

 

 

foto 2