Na prvem obračunu tega svetovnega prvenstva za reprezentance do 20 let v diviziji I, skupina A se slovenska izbrana vrsta na koncu ni mogla veseliti uspeha. Belorusi so si priigrali prepričljivo zmago predvsem po zaslugi nekaterih napak v slovenski igri. 

 

Res je da sodijo Belorusi v krog tistih reprezentanc, ki računajo na morebitni preboj med elitne reprezentance, ampak vsaj v prvem delu so se mladi Risi konkretno postavili po robu višje rangiranemu nasprotniku. »V tekmo smo vstopili zelo dobro. Bili smo odločni v igri, držali smo se postavljenega sistema in taktike, ki jo je postavil trener. Zelo dobro smo zaprli njihove prodore ob ogradi in s tem smo jim presekali igro. Ampak temu so se prilagodili, zamenjali pristop in nas malo presenetili. Hitro so dosegli dva zadetka, vendar nas to ni ustavilo. Nismo podlegli njihovemu pritisku, igrali smo dalje, znižali izid, vzpostavili ravnotežje, vendar nam je hitro prejeti zadetek nekoliko spodrezal krila. Trudili smo se naprej, dosegli smo še dva zadetka, vendar nasprotniku dali preveč priložnosti za neovirane akcije. To je tudi razlog visokemu porazu,« je po tekmi razmišljal kapetan Jaka Podrekar.

 

V igri Slovenije pa je bilo tudi veliko vzpodbudnega, tistega, na katerem je potrebno graditi dalje. Prvenstvo je šele na svojem začetku, odločitve se bodo šele sprejemale in veliko se še da osvojiti. Za kaj takega bo čas že jutri, ki bodo nasproti našim mladim hokejistom stali Latvijci, ki so lani izpadli iz elitnega dela tega tekmovanja. Zelo zahteven nasprotnik, ki pa dviguje motivacijo našim Risom. »Težko je govoriti, kaj pričakujemo od igre našega jutrišnjega nasprotnika. Ne poznamo ga dovolj dobro, vemo pa, da imajo v ekipi zelo dobre igralce. Predvsem vratarja nastopata v močnih ligah, sta visokorasla in zelo težko premagljiva. Verjetno so Latvijci še nekaj močnejši nasprotnik od Belorusov. Vendar je vsak nasprotnik premagljiv in tudi Latvijci so. Seveda moramo odigrati zelo dobro, vsaj tako, kot smo na začetku današnje tekme, dodati še nekaj agresivnosti, trdnosti v obrambi in zadeti v ključnih delih tekme. Potem bi lahko presenetili tudi takega nasprotnika, kot so Latvijci,« se je v jutrišnji obračun obrnil Jaka Podrekar.

 

Da pa Latvijci ne bodo popolna neznanka, bodo poskrbeli v strokovnem štabu, saj si bodo večerno srečanje Latvije tudi ogledali in pripravili analizo ter primerno taktiko.