Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je sprožil akcijo pomoči našemu športnemu kolegu. Članu HKMK Bled, pridnemu prostovoljcu v klubu in očetu hokejista Luka Stana, Ištvanu Stanu so namreč na zdravstvenem pregledu ugotovili, da ima levkemijo. Za ozdravitev te bolezni potrebuje darovalca matičnih celic; celice njegovega brata in sestre žal ne ustrezata, zato je treba darovalca iskati dalje. To danes poteka veliko lažje, kot je potekalo včasih. 

Zdaj imamo priložnost pomagati. Fair play, odličnost, solidarnost, zdrav življenjski slog, tradicija, trajnostni razvoj in skrb za okolje in prostovoljstvo so tiste vrednote, ki jih mora živeti vsak ki deluje v športu. Pomagati ljudem v stiski je najvišja vrednota, ki jo premore človeštvo. Športniki in športnice, športni delavci in funkcionarji smo del velike športne družine, ki jo bogatijo različne veroizpovedi, svetovni nazori, ki jo sestavljajo vse rase tega planeta. Mnogo več kot le črka na papirju, ko besede postanejo meso, so prepričani v OKS in mi se strinjamo. 

Kako lahko pomagate?

Glede na trenutno situacijo v povezavi s epidemijo (SARS-CoV-2) je vpis za na seznam Donor možen samo preko elektronske pošte slovenija.donor@ztm.si .

Naročite se tako, da preko elektronske pošte slovenija.donor@ztm.si naročite paket za vpis in po pošti boste prejeli vse potrebno. Na e-naslov tako sporočite, da želite prejeti paket in pripišite vaše ime in priimek ter hišni naslov.

Prosimo vas, da si pred tem preberete kdo se lahko vpišezakaj in kako darujemo.

Dodatne informacije lahko dobite tudi po telefonu (01) 54 38 220 vsak delovni dan med 11. in 14. uro.

Drage športnice in športniki. Zdravje je vrednota, ki jo moramo čuvati. Storimo vse in po najboljših močeh pomagajmo vsem, ki jih je zdravje načelo. Pomagajmo in vsi bomo srečnejši.