V soboto čakajo slovenske ekipe novi obračuni v državnem prvenstvu in ligi INL. Pomerila se bosta Celje in Jesenice, Blejci bodo poskrbeli za dobrodelno noto, v Zalogu pa obljubljajo zabavo tako na kot tudi izven ledenih ploskev.

Hokejisti Celja so bili prejšnji konec tedna prosti, tekmovanje pa začenjajo pred domačimi navijači. Čaka jih slovenski obračun, ki šteje tudi za točke državnega prvenstva. V knežje mesto prihajajo hokejisti z Jesenice. ”Po zadnji prijateljski tekmi s Slavijo smo dobili dober občutek in zagon za tekmo z Jesenicami. Vem, da so Jesenice favorit, ampak mi se ne predajamo. Do tekme nas še loči nekaj treningov, da še popravimo napake in se dodatno uigramo,’’ pred obračunom pojasnjuje Blaž Knez. Trener Rok Rojšek ne bo mogel računati na trojico poškodovanih igralcev (Kastelic, Močnik, Zupanc), medtem ko je nastop Luke Rojca pod vprašajem. ‘’ Pričakujemo težko tekmo, čeprav se zavedamo, da so Jesenice favorit, vendar to ne pomeni, da se že vnaprej predajamo. Odigrati moramo disciplinirano in maksimalno od prve do zadnje minute. Če nam bo to uspelo, lahko pričakujemo pozitiven rezultat,’’ je pričakovanja pred tekmo razkril celjski trener.

Hokejiste Jesenic čaka gostovanje v Celju.

Hokejiste Jesenic čaka gostovanje v Celju.

Kot že omenjeno, so favorite na papirju hokejisti Jesenic, ki pa bodo to morali še potrditi na ledu. S tem se strinja tudi napadalec Peter Bizalj: ‘’Smo v vlogi favorita, to je dejstvo, ampak to bomo morali pokazati še na ledu. Lahko je govoriti, da smo favoriti, vendar smo že večkrat prišli na tekmo z miselnostjo, da bomo lahko prišli do zmage, pa smo zaradi tega sami sebe spravili v težave. Po navadi smo na koncu take tekme morali zelo garati za uspeh, zato je najbolje, da začnemo srečanje odločno in napadalno, v sodobnem hokeju pa lahkih tekem tako ali tako ni več. Zato nas za zmago čaka garanje od prve do zadnje minute. Če bomo igrali kot znamo, potem bomo vlogo favorita tudi upravičili.”

V Zalogu bodo poskrbeli tudi za zabavo
Ekipa Playboy Slavija je za prvo tekmo sezone pred domačimi navijači pripravila tudi spremljevalni program. Pred tekmo bodo temperature že od 16. ure dvigal ansambel Skala, poskrbljeno bo tudi za hrano. Tekma proti Kapfenbergu pa se bo začela ob 19. uri. ‘’Pričakujem seveda zmago, kaj več pa ne moram napovedati, saj igramo proti novincem v ligi. V obrambi bomo morali odigrati trdo in disciplinirano, v napadu pa biti čim bolj agresivni na njihov gol,” je optimističen Nik Humar. Za hokejiste iz Zaloga bodo prvič nastopili tudi igralci HDD Olimpije, med njimi bo tudi Jure Sotlar: ”V ekipi je res prava kemija, s fanti se poznamo že dalj časa, super se razumemo, držimo skupaj! Nasprotnika ne poznamo, saj je nov v tej ligi, vendar igramo pred domačimi navijači, na domačem ledu in seveda gremo na zmago in jo tudi pričakujemo! ” Trener Jaka Avgustinčič bo lahko računal na vse igralce, le nastop Roka Peterce je vprašljiv, saj ima poškodovano rebro.

Na Bledu v dobrodelne namene

Lustenau_Bled_HKMKBled
Tekma na Bledu bo imela dobrodelno noto. Izkupiček vstopnice bo namreč šel za mladega Kristjana – https://hokej.si/pomagajmo-kristjanu/. Sicer pa bodo Blejci gostili moštvo Kitzbühla, tekma se bo začela kot zadnja, ob 20.25. Zaradi poškodb ne bodo mogli soigralcem pomagati Žiga Kovačec, Jernej Vodnjov in Nejc Korpar. Kapetan Tadej Burazin je pred srečanjem dejal: ”To je prva tekma pred domačimi navijači. Imamo nekaj težav s poškodbami, vendar se s tem ne smemo obremenjevati. Dali bomo vse od sebe. Smo izredno motivirani. Dodaten zagon nam daje dobrodelnost, saj zbiramo sredstva za Kristjana.” Bolj kratek in jedrnat je Aljaž Novak:” Nasprotnika ne poznamo. Bomo videli, kako se bo razpletlo. Na koncu bo rezultat povedal svoje.”

Foto: Drago Cvetanovič, HKMK Bled