Zunanje temperature vabijo v bližino morja, jezer, tudi rek. Ohladitev prija in to še kako. A le redki so tisti, ki v teh dneh pomislijo na hokej na ledu. Prej kot k temu zimskemu športu, misli uhajajo v London in k odličnim nastopom slovenskih predstavnikov na Olimpijadi. Pa vendar so hokejisti neumorni in že pridno trenirajo za nastope, ki prihajajo. Ob članski reprezentanci, so v zadnjih treh dneh meseca julija tudi reprezentanti do 20 let nabirali znanje in moč.

Priprave mlade reprezentance v tem času postajajo stalnica. To se je namreč izkazalo kot dobra praksa. Mlado reprezentanco do 20 let že zelo zgodaj, med 9. in 15. decembrom, čaka nastop na svetovnem prvenstvu divizije I, ki je to leto v Franciji, v kraju Amiens. Zato so tako zgodnji skupni treningi nuja. Slovenski nasprotniki na prvenstvu bodo Danci, Belorusi, Norvežani, Avstrijci in domačini Francozi. Skupina je izenačena, kar zagotavlja negotove dvoboje skozi celotno prvenstvo. Prestop v elito desetih najmočnejših mladih reprezentanc bi bil izjemen dosežek, prvotni cilj pa je obstanek v diviziji I.

Dva Gorazda, glavni trener Drinovec in njegov pomočnik Rekelj sta tako zavihala rokave in se lotila priprav na pomembne nastope na prvenstvu. “Gre za prvi kamp, ki sodi v sklop priprav na svetovno prvenstvo, ki je meseca decembra v Franciji. Zaradi tako zgodnjega nastopa je nujno potrebno, da s pripravami začnemo že v poletnih mesecih. Naši nasprotniki, ki nas čakajo na prvenstvu, imajo 12 mesečne priprave na nastope na svetovnem prvenstvu. Zato moramo tudi sami pričeti tako zgodaj s pripravami,” je pojasnil prvi trener Gorazd Drinovec.   

22 mladih reprezentantov je v treh dneh treningov obnovilo znanje, ki so ga pridobili s preteklimi nastopi. Prednost so dobili hokejisti, ki v času sezone igrajo v tujini. Trenerska dvojica jih je lahko videla na delu in ocenila njihovo pripravljenost. A nikakor to ne pomeni, da je to tudi dokončni izbor. “Imamo širši seznam 42. igralcev, katere bomo spremljali na nastopih v državnem prvenstvu in jih vabili na naslednje kampe in skupne priprave,” je izpostavil Drinovec. 

Agresivno že na treningih


Prvi poletni kamp ni prinesel preizkusa znanja v obliki kakšne od tekem. Vendar to ne pomeni, da poletje ne prinaša dvobojev mlade reprezentance. 31. avgusta in 1. septembra bodo mladi reprezentanti prekrižali palice z vrstniki iz Madžarske. Tekme bo gostila ledna dvorana v Mariboru, kjer bo potekal tudi drugi reprezentančni kamp. Tretje srečanje reprezentantov pa je organizirano v mesecu novembru. Po sklopu priprav bo reprezentanca odšla na turnir v Italijo. Seveda sledijo še zaključne priprave pred odhodom na svetovno prvenstvo v Francijo v mesecu decembru.