Slovenska ženska hokejska reprezentanca je uspešno zaključila priprave, dekleta so dobila prosti dan, že jutri pa se vračajo na Bled, kjer jih v soboto 2. aprila čaka prva tekma na svetovnem prvenstvu. Vzdušje v ekipi pred začetkom prvenstva je na visokem nivoju in dekleta že nestrpno pričakujejo, da se vse skupaj začne zares.

Po lanskoletni uspešni vrnitvi v skupino A (II divizija), bodo slovenske hokejistke letos prekrižale palice z reprezentancami Poljske, Hrvaške, Velike Britanije ter Južne in Severne Koreje. Gre za odlične reprezentance, s katerimi se je Slovenija v preteklosti že merila. Vlogo kapetanke bo tako kot na preteklem prvenstvu v Španiji, opravljala Pia Pren.

Pia Pren je pred prvenstvom optimistična

Pia Pren je pred prvenstvom optimistična

“Za nami so uspešne priprave, ki so potekale po zastavljenem planu. Izpilile smo nekaj taktičnih zamisli trenerja in verjamem, da nam bo to na prvenstvu prišlo še kako prav. Potem, ko sem nam je lani uspelo prebiti nazaj v skupino A, je naš cilj na Bledu vsekakor obstanek v tej skupini. Seveda to ne pomeni, da nimamo višjih ambicij. Na vsaki tekmi bomo pustile na ledu srce in kaj nam bo to prineslo, bomo videli po koncu prvenstva” je dejala Prenova, za katero je izjemno uspešna sezona v dresu švedskega Linköpinga.

Svetovno prvenstvo se bo pričelo v soboto, 2. aprila ob 13. uri z uvodno tekmo med Južno in Severno Korejo. Risinje pa bodo na ledeno ploskev blejske dvorane zadrsale ob 20.30 uri, ko bodo palice prekrižale s Poljakinjami.