Medtem ko je Slovenija v nedeljo ugnala Madžarsko s 4:0, pa je bilo napeto tudi v nekaterih prvenstvih. V ligi EBEL je prvaka z zadetkom v podaljšku odločil Žiga Pance. V Nemčiji sta se v finale uvrstila tudi Žiga Jeglič in Robert Sabolič.

V ligi EBEL je o prvaku odločala odločilna, peta tekma. Prvak je postal Bolzano, ki mu je podvig uspel že v krstni sezoni nastopanja v tem tekmovanju. Redni del srečanja se je končal z rezultatom 2:2, v podaljšku pa je zmagovalca odločil Žiga Pance, ki je mrežo Salzburga zatresel v 72. minuti. Pri Rdečih bikih je bil Luka Gračnar na klopi za rezervne igralce. Napeto je bilo tudi na tretji tekmi finala slovaškega prvenstva. Nitra Roberta Kristana je klonila šele v podaljšku, Kristan pa je zbral kar 37 obramb. V finalu Danskega prvenstva je Herning v zmagah vodil že z 2:0, zdaj pa zaostaja z 2:3. Na peti tekmi je bil SonderjyskE boljši s 6:1, Jakob Milovanovič je moral dvakrat na klop za kaznovane.

Naslov prvaka pa bodo slovenski igralci osvojili tudi v ligi DEL. Tja sta se namreč uvrstila tudi Žiga Jeglič in Robert Sabolič, ki sta z Ingolstadom v šestih tekmah izločila Hamburg. Na zadnjem obračunu je bilo 5:3, Sabolič se je vpisal med strelce, Jeglič pa je prispeval eno podajo.