V nemški hokejski ligi DEL je četverica slovenskih igralcev le še zmago oddaljena od uvrstitve v finale. V ligi EBEL je Luka Gračnar s Salzburgom ugnal Bolzano Žige Panceta. Robert Kristan začne s finalom drevi.

V Nemčiji so se vsi štirje slovenski hokejisti veselili še tretje zmage v polfinalni seriji in za preboj v finale potrebujejo le še zmago. Ingolstadt je s 5:2 ugnal Hamburg. Razpoložen je bil predvsem Žiga Jeglič, ki je dosegel dva zadetka, obakrat se je med strelce vpisal v zadnji tretjini. Robert Sabolič se tokrat ni vpisal v statistike. V Wolfsburgu je bilo bolj tesno, saj so domači po zaostanku z 0:1 povedli z 2:1, vendar pa so nato Morski psi dvakrat zadeli in se veselili zmage s 3:2. Rok Tičar je štirikrat streljal, Aleš Kranjc se v statistike ni vpisal.

V ligi EBEL Bolzano Žige Panceta ni izkoristil prvega zaključnega ploščka za osvojitev naslova prvaka. Salzburg, kjer je bil Luka Gračnar drugi vratar, je zmagal s 7:2. Pance se v statistike ni vpisal. Na Danskem finale prav tako že poteka. Herning, za katerega igra Jakob Milovanovič, je prvič izgubil (1:2). Milovanovič s soigralci vodi serijo z 2:1 v zmagah, naš branilec se na tretji tekmi ni vpisal v statistike. Danes se bo začela finalna serija na Slovaškem, kjer za Nitro brani Robert Kristan.