V Franciji so se naslova državnega prvaka veselili trije slovenski hokejisti, Boštjan Goličič, Jaka Ankerst in Gašper Cerkovnik. Na pol poti do naslova prvaka je na Danskem Jakob Milovanovič. Sabahudin Kovačevič zmago od finala.

V francoskem prvenstvu je o naslovu prvaka odločala odločilna sedma tekma finalne serije, ki pa se je končala po okusu slovenske trojice. Briancon je namreč zmagal s 5:1 in se veselil naslova francoskega prvaka. Ankerst je na sedmi tekmi dvakrat podal, Cerkovnik se v statistike ni vpisal, Goličič pa tokrat ni igral. Na Danskem pa v finalu igra Jakob Milovanovič, ki se Herningom vodi 2:0 v zmagah. Na zadnji tekmi so se Modre Lisice veselile zmage s 3:1, naš branilec pa je prispeval eno podajo. Še bližje je naslovu prvaka Žiga Pance, ki z Bolzanom potrebuje le še zmago za končno slavje. Na drugi tekmi je Žiga Prispeval gol in podajo.

Blizu finala pa je v ligi VHL Sabahudin Kovačevič, ki je s Sary Arko v nedeljo proti Torosu povedel s 3:0 v zmagah. Budo je s soigralci do zmage prišel v podaljšku, ko je v 62. minuti tudi sam podal pri odločujočem zadetku. V nemški ligi DEL Köln vodi z 2:1 v zmagah proti Wolfsburgu, zadnjo tekmo je dobil s 3:0. Aleš Kranjc in Rok Tičar se nista vpisala med strelce. Ingolstadt pa je v soboto v polfinalu prvič izgubil in vodi proti Hamburgu z 2:1 v zmagah. Na zadnji tekmi je moral Žiga Jeglič enkrat na kazensko klop, Robert Sabolič je sprožil štiri strele, vendar ni bil dovolj natančen.

V ligi ECHL je Ontario Gašperja Kopitarja moral priznati premoč Stocktonu z 2:4, Gašper je dvakrat streljal, a ni bil dovolj natančen.