Pregled legionarji med 20. in 22. decembrom:

Zadnji konec tedna je večina državnih prvenstev po Evropi mirovala, saj so bile na sporedu reprezentančne tekme. Vseeno so nekateri legionarji imeli svoje tekme in se tudi izkazali.

V najmočnejši hokejski ligi na svetu, ligi NHL, se je izkazal Anže Kopitar, ki je v soboto zvečer pri zmagi proti Coloradu dosegel odločilni kazenski strel na tekmi, v rednem delu pa je prispeval tudi podajo pri enem izmed dveh zadetkov Los Angelesa. Onkraj Atlantika igra v ligi ECHL Anže Vidmar, ki je na dveh tekmah enkrat podal.

V najmočnejšem nemškem prvenstvu so se v petek v Krefeldu pomerili med seboj trije hokejisti, prav vsi so se vpisali med strelce. Zadetek si bo posebej zapomnil Žiga Jeglič, ki je debitiral za Ingolstadt in v podaljšku odločil zmagovalca. Podal je tudi pri tretjem zadetku, ki ga je dosegel klubski in reprezentančni soigralec Robert Sabolič. Pri domačih je Mitja Robar zadel ob igralcu manj. V petek in nedeljo Jana Urbasa (München) in Marcela Rodmana (Schwenninger) ni bilo v postavi, Aleš Kranjc in Rok Tičar (Köln) pa nista imela tekme. Zadnja sta se v nedeljo veselila zmage po kazenskih strelih (2:1), Tičar je prispeval podajo. S podajo sta pri zmagi Ingolstadta proti Hamburgu (3:2) sodelovala tudi Jeglič in Sabolič. Robar se v statistike pri zmagi Pingvinov (4:2) ni vpisal.

V nam najbližji ligi EBEL se je Salzburg Luke Gračnarja tako v petek kot tudi v nedeljo pomeril z Dunajem, obakrat je med vratnicami stal naš čuvaj mreže. V petek je prejel na svoja vrata 22 strelov in bil štirikrat premagan, na koncu je Dunaj zmagal s 4:3. V nedeljo je sledilo maščevanje, Luka je prejel le en zadetek, zaustavil 24 strelov in se s soigralci veselil zmage z 2:1. Do dveh zmag pa je prišel Bolzano, za katerega igrata Žiga Pance in Rok Pajič. Pajič je bil z dvema podajama junak zmage z 2:1 proti Znojmu, pri kateri Pance ni prišel do točke. V nedeljo je sledila zmaga s 7:3 proti ekipi SAPA Fehervar, Pance je dosegel zadetek, Pajič pa podajo. Beljak Klemna Pretnarja je v petek ugnal Gradec (6:2), naš branilec ni prispeval nobene točke. Znojmo Aleksandra Magovaca je dvakrat izgubil, branilec ni dosegel nobene točke. David Slivnik (Dornbirn) ta konec tedna ni bil v postavi.