Na Trgu republike sta se v četrtek v državnem prvenstvu pomerila Telemach Olimpija in SIJ Acroni Jesenice. Napet obračun je pripadel zmajem, ki so se veselili zmage z 2:1.

Telemach Olimpija : SIJ Acroni Jesenice 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Trg republike, gledalcev 3.500, sodniki Fajdiga, B. Lešnjak – glavna sodnika, A. Lešnjak in Pagon – linijska sodnika.

Strelci: 0:1 Rajsar (Remar, 4.), 1:1 Kalan (Groznik, 9.), 2:1 Cvetek (Sotlar, Kalan, 38.)

Kazenske minute: Olimpija 14, Jesenice 6.

Potem ko je vodstvo Olimpije prvi dve tekmi, ki bi morali biti odigrani na prostem prestavilo v dvorano Tivoli, je v tretje le uspelo izpeljati spektakel. Navijači, zbralo se jih je okoli 3.500, so videli napeto in izenačeno tekmo, ki bi se lahko končala tudi z drugačnim rezultatom.

Obračun so bolje začeli gostje, v četrti minuti je Aleša Silo premagal Sašo Rajsar. Do izenačenja je prišlo pet minut zatem, natančen pa je bil Luka Kalan. V drugem delu igre so bili podjetnejši hokejisti Jesenic, ki so bili najbolj nevarni ob igralcu več na ledu in domači čuvaj mreže se je moral kar nekajkrat zelo potruditi, da je mrežo ohranil nedotaknjeno. Odlično se je znašel predvsem pri poizkusu Marjana Manfrede, ki je sprožil dva strela zapored, a je bil Sila vedno na mestu.

Zmaji so svojo priložnost na drugi strani izkoristili. Iz neposredne bližine je na daljšo vratnico streljal Igor Cvetek in poskrbel za veselje domačih navijačev. V zadnjem delu igre so železarji krenili po izenačenje, obe ekipi sta si pripravili kar nekaj priložnosti, a sta glavno besedo imela oba vratarja.