V četrtek sta bili odigrani prvi tekmi polfinala državnega prvenstva v hokeju na ledu. V Kranju se je zmage s 3:1 veselila Telemach Olimpija, v Zalogu pa so bile od Playboy Slavije s 3:2 boljše Team Jesenice.

Hokejisti Olimpije so tekmo začeli odlično in si že po 34 sekundah igre priigrali vodstvo na tekmi, ko je bil natančen Aleš Mušič. V prvem delu igre se nato rezultat ni več spremenil, aktualni prvaki pa so do povišanja vodstva na 2:0 prišli v 37. minuti, ko je po podaji Mihe Pesjaka in Kristjana Čepona zadel Igor Cvetek. Zadnja tretjina se je začela podobno kot prva. Domači so bili nepazljivi, tako da so po 37 sekundah prejeli še tretji zadetek, med strelce se je vpisal Pascal Morency, ki je podal pri prvem golu. Kranjčani se vseeno niso predali in v 49. minuti znižali zaostanek na 1:3, ko je Aleša Silo premagal Žan Zupan.

Triglav Kranj : Telemach Olimpija 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Ledena dvorana Zlato polje, sodniki Črt Kralj, Borut Lešnjak (glavna sodnika), Aleš Lešnjak in Gašper Jaka Zgonc (linijska sodnika) 

Strelci: 0:1 Mušič (LaPlante, Morency, 1.), 0:2 Cvetek (Pesjak, Čepon, 37.), 0:3 Morency (Erman, Mušič, 41.), 1:3 Zupan (Terlikar, 49.)

Izključitve: Triglav 10; Olimpija 12 + 10 (Hočevar) min.

Tekma v Zalogu je bila napeta od začetka do konca, ekipi sta si po želji po čim ugodnejšem rezultatu tudi prislužili kar nekaj izključitev. V prvi tretjini se mreži nista zatresi, v drugi pa so ritem narekovali gostje, ki so v 21. minuti prek Petra Bizalja prišli do vodstva. A na izanačenje ni bilo potrebno čakati dolgo, dve minut zatem je bil uspešen Enes Gorše. Na 2:1 je povišal Miha Brus, v 36. minuti pa je še v drugo bil natančen Bizalj. V zadnjem delu igre so se domači igralci podali v lov na izenačenje, vendar pa do konca 60 minut uspeli le znižati rezultat, drugi gol za Slavijo je dosegel Rok Peterca.

Playboy Slavija : Team Jesenice 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Ledena dvorana Zalog, sodniki Aleš Fajdiga, Luka Kamšek (glavna sodnika), Jan Černe in Robert Bohinc (linijska sodnika)

Strelci: 0:1 Bizalj (Sefič, 21.), 1:1 Gorše (Humar, Dovič, 22.), 1:2 Brus (Sodja, Dolinšek, 33.), 1:3 Bizalj (Zupančič, 36., ) 2:3 Peterca (Humar, 43.)

Izključitve: Slavija 14 + 10 (Puš); Jesenice 14 + 10 (Dolinšek) minut