Hokejisti Telemacha Olimpije so se prvič v tej sezoni v ligi EBEL predstavili domačim navijačem, ki pa so videli poraz. V tretjem krogu je bil najmreč s 5:2 boljši Znojmo.

Prva tekma sezone v Tivoliju v ligi EBEL se ni začela po željah domačih hokejistov in navijačev, že prvi resen strel je v drugi minuti končal za hrbtom Andyja Chioda. Med strelce se je vpisal Adam Havlik. Šest minut kasneje so gostje povišali na 2:0, v polno je zadel Lubomir Stach. V 11. minuti pa je bilo na semaforju že 3:0, ko je prednost igralca več na ledu izkoristil Jan Lattner. Še pred prvim piskom sirene je Hunter Bishop vrnil Zmajem nekoliko upanja.

Vendar pa v drugi tretjini Olimpiji ni uspelo se dodatno približati, Znojmo je v tem delu igre celo še dvakrat premagal domačega čuvaja mreže. Natančna sta bila Martin Podesva in Peter Pucher. V tretjem delu igre so Zmaji zadeli drugi gol na tekmi, natančen je bil Matt White.

Telemach Olimpija : Orli Znojmo 2:5 (1:3, 0:2, 1:0)
Dvorana Tivoli, gledalcev 1300, sodniki: Babic, Gebei (oba Madžarska) – glavna sodnika, Hribar, Rakovič (oba Slovenija) – linijska sodnika.

Strelci: 0:1 Havlik (Pucher, 2.), 0:2 Stach (Pucher, Sova, 8.), 0:3 Lattner (Grof, Pucher, 11., PP1), 1:3 Bishop (Mušič, Leber, 19., PP1), 1:4 Podesva (Pavlikovsky, Baca, 26.), 1:5 Pucher (Grof, 40., PP1), 2:5 White (Leber, Bishop, 58.)

Izključitve: Olimpija 14 min;, Znojmo 14 min.

Foto: Drago Cvetanovič