Hokejisti Telemacha Olimpije so v Znojmu prišli do zmage po kazenskih strelih. Odločilni zadetek je dosegel Tom Zanoški.

Orli Znojmo : Telemach Olimpija 2:3 (0:0, 0:2, 2:0, 0:1) –  po kaz. strelih
Ledena dvorana, gledalcev 2500, sodniki: Gebei (Madžarska), Widmann (oba glavna), Hofstätter (oba Avstrija), Nemeth (Madžarska).

Strelci: 0:1 Bishop (Cvetek, Pešut, 25.), 0:2 Pešut (Bishop, Koblar, 29.), 1:2 Tomas (Bartoš, 43.), 2:2 Pavlikovsky (Havlik, Pucher, 58.); kazenski streli: Havlik, Tomas za Znojmo, KOblar, Zanoški 2 za HDD Olimpijo.

Kazenske minute: Orli Znojmo 4, HDD Olimpija 10 minut.

V Znojmu navijači v prvi tretjini niso videli zadetkov, Olimpija je imela dvakrat igralca manj na ledu, vendar se je obakrat obranila. V drugi tretjini pa so zmaji bruhali ogenj. V 25. minuti jih je v vodstvo popeljal Hunter Bishop, pet minut zatem je bil natančen še Žiga Pešut. V zadnjem delu igre so domači stopili na plin in v 43. minuti prišli do znižanja rezultata. V 59. minuti je izenačenje prinesel Richard Pavlikovsky. V podaljšku odločilnega gola ni bilo, pri izvajanju kazenskih strelov pa je bil natančen Tom Zanoški in soigralcem prinesel zmago.

Foto: Drago Cvetanovič