26. april 2017, Sankt Peterburg – Slovenska hokejska izbrana vrsta, ki se v prestolnici nekdanje carske Rusije pripravlja na spopad s svetovno elito, je danes opravila že drugi trening v Jubilejni palači športov.

Potem ko je bil včerjašnji trening še nekoliko pod vtisom dolge poti na sever Evrope, pa je bil današnji že povsem v polnem pogonu. Selektor je z uvodom v to zadnjo etapo priprav zadovoljen. » Vidi se, da je Rusija država, kjer imajo radi hokej. Pogoji za delo so dobri. Malo se še prilagajamo, saj je mesto veliko. Prometa je veliko, zato sicer potrebujemo nekaj časa, da pridemo na treninge, kar pa vseeno ni tako velik problem«, je prve vtise povzel Nik Zupančič.

Strokovni štab z igralci, po besedah selektorja, namenja pozornost tistim podrobnostim, ki jih je potrebno »izpiliti« pred samim svetovnim prvenstvom. Zagotovo je pozitivna vest iz slovenskega tabora tudi, da s stališča poškodb selektor zaenkrat nima posebnih skrbi. »Zdravstevno stanje v ekipi je zadovoljivo. Večjih poškodb ni, tako da je tudi s tega stališča vse uredu,« je še dejal Nik Zupančič.

Dobro je tudi razpoloženje med samimi igralci. »Vzdušje v ekipi je dobro. Včeraj smo bili proti večeru po treningu že nekoliko utrujeni. Danes pa je vse že malo bolj veselo. Trening je bil dober. Še jutri potem pa nas počasi čaka že prva tekma,« je prvi dan opisal Rok Tičar.

Slovenija bo prvo tekmo igrala v petek, 28. aprila 2017 ob 18.30 po slovenskem času. Nasprotnik bo reprezentanca Norveške.