27. april 2017, Sankt Peterburg – Današnji dan ruske etape priprav slovenske moške članske hokejske reprezentance je minil v znamenju zgodnjega treninga, na katerem je bila pozornost med drugim namenjena tudi igri z igralcem več oziroma manj. Medtem ko je bil za igralce preostanek dneva namenjen predvsem počitku, pa trenerski štab ni počival in si je ogledal tekmo med Rusijo in Norveško.

Selektor Zupančič je ob koncu dneva sklenil vtise o obeh ekipah in predstavil načrt za prve slovenske nasprotnike, mlado reprezentanco Norveške.

Slovenija se je z Norveško doslej srečala dvanajstkrat in od tega bila uspešnejša sedemkrat. Zadnjo zmago so risi vknjižili na domačem turnirju decembra 2011 v Ljubljani, zadnje medsebojno srečanje pa je bilo pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Ostravi, ko sta se ekipi razšli z izidim 3:1 v korist hokejistov iz evropskega severa.

Tekma Slovenija – Norveška se bo pričela 28. aprila 2017 ob 18.30 po slovenskem času, potek tekme pa bo mogoče spremljati tudi na spletni strani ruske hokejske zveze.