13. december 2019, Minsk – Slovenska moška reprezentanca do 20 let je četrto tekmo svetovnega prvenstva Divizije I-A v Minsku odigrala proti domači reprezentanci. Beloruski mladi hokejisti so pred domačim občinstvom slavili z izidom 4:1.

Foto: Vitali Harbatsiuk BIHA/IIHF

Obračun proti gostiteljem prvenstva se je za mlade rise začel precej bolje, kot dosedanja srečanja, saj je obrambi, ki jo je za nocojšnji obračun postavil slovenski strokovni štab, v prvem delu tekme uspelo odbijati vse beloruske namere premagati vratarja Vala Usnika.

Foto: Vitali Harbatsiuk BIHA/IIHF

Tudi nadaljevanje, ki je sledilo, je bilo precej podobno, čeprav so imeli slovenski nasprotniki precej več strelskih priložnosti. Na polovici srečanja je domačinom ob podpori domačega občinstva uspelo poslati plošček za hrbet slovenskega čuvaja mreže. Mladi risi so začeli loviti zaostanek, a do konca druge tretjine niso bili uspešni.

Foto: Vitali Harbatsiuk BIHA/IIHF

Zadetek prednosti pred zadnjim delom je pomenil, da je izid tekme še povsem odprt in je do konca rednega dela mogoče prav vse. Žal pa so uvodne minute tretje tretjine bolje izkoristili gostitelji, ki so zadeli kar dvakrat in tako našim mladim risom precej odmaknili možnosti za presenečenje v dvorani Čižovka. Slovenci so poskušali ujeti zaostanek, a so slabi dve minut pred koncem Belorusi zadeli še v četrto. Slovencem je plošček v domačo mrežo uspelo potisniti v zadnjih sekundah tekme, ko je bil uspešen Martin Bohinc.

Jutri je na prvenstvu prost dan, nato pa v nedeljo slovensko izbrano vrsto čaka še zaključni obračun proti reprezentanci Avstrije.

Belorusija – Slovenija 4:1 (0:0,1:0,3:1)

1:0 – 30:08 Kachelovski (Buyalski, Kozorez)
2:0 – 40:52 Pavlenko (Denisov, Azhgirei)
3:0 – 41:52 Solovyov (Oxentyuk)
4:0 – 58:50 Protas (Usov)
4:1 – 59:30 Bohinc (Razingar, Predan)

Streli: BLR 46 (17,14,15); SLO 14 (5,3,6)
Kazni: BLR 6 (2,4,0); SLO 6 (4,2,0)