29. januar 2018, Rateče – Minuli konec tedna je na presihajočem jezeru Ledine pri Ratečah potekala premierna “Ledena trofeja” – tekmovanje v hokeju na prostem, na katerem je 48 hokejskih ekip s skupno okoli 250 hokejisti odigralo 79 tekem za pokal Ledene trofeje 2018. Slednjo je na zamrznjeni površini presihajočega jezera na koncu osvojila ekipa Fantastičnih 5. Dogodek je požel številne pohvale tako s strani navijačev kot tudi tekmovalcev, zato se obeta njegova ponovitev v letu 2019.

LT-web-45

Rdeča nit dogodka je bila hokej na prostem, tekmovalci so se na šestih igriščih pomerili v hokeju tri na tri, navijači pa so se lahko preizkusili v nagradnem spretnostnem poligonu in uživali v drsanju na ledu z brezplačno izposojo drsalk. Sodelujoče in obiskovalce je zabavala tudi uradna maskota HZS ris Buli. Vsem obiskovalcem je bilo tako zagotovljeno pristno doživetje športa in čudovite narave.

LT-web-110

»Ledena trofeja je dogodek, za katerega upamo, da bo postal tradicionalen, saj je že v svoji debitantski različici združil ogromno število hokejistov in prav vsaka ekipa je domov odšla dobre volje. Pozitivno športno vzdušje v objemu lepe narave je tisto, kar potrebuje hokej v Sloveniji, pozitivno stran pa prinese tudi turizmu. Verjamem, da bo glas o dogodku segel tudi izven slovenske meje ter drugo leto privabil tudi ekipe iz Avstrije in Italije, je ob tej priložnosti dejal predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec.

LT-web-378

Poseben pečat nosi tudi sama lokacija, saj je presihajoče jezero Ledine čudež narave, ki ob jesenskem deževnem obdobju napolni vznožje ob vhodu v dolino Planice in vsako zimo okoliškim prebivalcem in obiskovalcem omogoča zimske radosti.

Več o dogodku si lahko preberete na www.ledenatrofeja.si

Organizator dogodka je Ekstrem d.o.o., partnerja dogodka sta bila občina Kranjska gora in Hokejska zveza Slovenije.