15. oktober 2017, Celje – Letošnja slovenska izdaja pobude Mednarodne hokejske zveze “World Girls’ Ice Hockey Weekend” je minuli konec tedna potekala v Celju, delu Slovenije, kjer je bil ženski hokej v preteklosti že doma, a je zanimanje zanj s časom upadlo. V začetku letošnjega leta je vodstvo celjskega hokejskega kluba oživilo zamisel in za letošnjo sezono sestavilo ekipo z dvema ducatoma igralk vseh starosti, ki bodo tekmovale v državnem prvenstvu.

IMG_4290

Omenjeno dejstvo in prva tekma državnega prvenstva za domačo ekipo proti aktualnim prvakinjam HK SŽ Olimpija sta bila zadostna razloga, da se je Hokejska zveza Slovenije odločila za #WGIHW17Slovenia v knežjem mestu in tako podprla prizadevanja za razvoj ženskega hokeja v regiji.

Deklice, ki so se udeležile dogodka, so se spoznale z nekaterimi osnovnimi veščinami na ledu, informacijami o ženskem hokeju in možnostmi za trening v Sloveniji. Na ledu so se jim pridružile tudi igralke obeh klubov in nekatere slovenske reprezentantke.

2017ok14_Celje-Olimpija

Veliko finale dogodka je bila prva letošnja tekma članic med HK ECE Celje in HK SŽ Olimpija, kjer so potencialne igralke lahko videle starejša dekleta v akciji. Upamo, da je dogodek navdihnil bodoče hokejistke, da bodo poprijele za palico in se jim pridružile na ledu.