Slovenke so srečanje proti Mehiki začele brez poškodovane Pie Pren, kar se je kar poznalo v sami igri. Vlogo kapetanke je na današnji tekmi prevzela Irena Kraner. V prvi tretjini so si priigrale nekaj priložnosti, ki pa jih na žalost niso izkoristile. Na drugi strani so Mehičanke poskušale s številnimi streli na vrata Ines Confidneti in v 11. minuti je Claudia Tellez zadela za 1:0. Po prejetem zadetku so risinje imele kar dvakrat prednost igralke več, ki pa je na žalost niso izkoristile in na odmor odšle z minimalnim zaostankom.

V drugi tretjini so Slovenke zaigrale le z dvema napadalnima peterkama in vse od prve minute pritiskale na gol nasprotnic. Slednje so v desetih minutah zbrale le en strel na gol, medtem ko so risinje kar nekajkrat nevarno ogrozile gol Monice Renterie. Predvsem nevarne so bile med 35. in 37. minuto, ko so imele nekaj časa kar dve igralki več na ledu, a tudi tega niso uspele izkoristiti. Pol minute pred koncem si je dvominutno kazen prislužila Nuša Bučar, tako da so Slovenke zadnjih dvajset minut igre začele številčno oslabljene. Nasprotnice so to izkoristile že po tridesetih sekundah igre. Na drugi vratnici se je lepo odkrila Melissa Arroyo in zadela za 2:0. Varovanke Acija Ferjaniča so se borile še naprej, poskušale uloviti gol priključka, vendar jim žal ni uspelo. Mehičanke so v 56. minuti še enkrat zadele z igralko in tekmo dobile s 3:0. Jutri je na prvenstvu prost dan, v četrtek pa se bo Slovenija ob 13. uri pomerila z Islandijo.

Irena Kraner, napadalka Slovenije:

“Igrale smo preveč zadržano, igra nam ni nikakor stekla. Imele smo kar nekaj priložnosti, da bi dosegle gol z igralko, celo enkrat z dvema več, a jih nismo izkoristile. Kar ne izkoristiš se ti maščuje in na drugi strani so Mehičanke, kar dvakrat zadele z igralko več. Morda so naše nasprotnice pokazale tudi nekoliko več želje, čeprav smo tudi me želele na vsak način tekmo dobiti. Jutri nas čaka prost dan, moramo se spočiti in ohladiti glave. Čakata nas še dve tekmi, moramo jih zmagati in vzeti to po kar smo prišle. Res pa je da ne bomo odvisne samo same od sebe, morale bomo imeti tudi nekaj športne sreče.”

Slovenija – Mehika 0:3 (0:1 0:0, 0:2)

Pabellon de Hielo. Gledalcev 87. Sodnice: Liu (CHN), Phillipsen (DEN), Streitova (CZE).

Strelke: 0:1  Tellezz (Chavez, Cardenas, 11.), 0:2 Arroyo (Tellezz, Chavez, 41., PP1), 0:3 Tellezz (Hernandez, Cardenas, 55., PP1)

Kazenske minute: Slovenija (0, 2, 6), Mehika (4, 4, 2).

Streli na gol: Slovenija 22, Mehika 26.