Dodatna kvalifikacijska tekma za zadnje mesto v končnici lige INL med Team Jesenice in Kalternom je bila izjemno napeta, zmagovalec in zadnji potnik med osem najboljših ekip je bil odločen šele v drugem podaljšku. V končnico so se uvrstile Jesenice, ki so zmagale s 4:3. Tam jih čaka Gardena, ki jih je izbrala pri žrebu četrtfinala.

V sredo je bila edina tekma v ligi INL na sporedu v dvorani Podmežakli, ki je gostila dodatno tekmo za uvrstitev v končnico tekmovanja. Prva tretjina je bila izenačena, obe ekipi sta si pripravili nekaj priložnosti, prvo pa so izkoristili domači hokejisti, v polno je zadel Aleš Remar. A tudi hokejisti Kalterna so nekajkrat nevarno ogrozili vratarja Jureta Pavliča, ki moral v 16. minuti po plošček v svojo mrežo. Premagal ga je Danko Deveri.

Dinamična tekma v borbi za končnico

Dinamična tekma v borbi za končnico

V drugi tretjini so bili Jeseničani boljši nasprotnik, štirikrat so imeli igralca več, vendar pa niso bili dovolj natančni. V 28. minuti je Sašo Rajsar zadel prečko, tri minute zatem pa se je izkazal vratar Kalterna, ki je obranil kar tri strele zapored. Prav gostujoči čuvaj mreže je bil najbolj zaslužen, da je rezultat ostal nespremenjen. Na mestu je bil tudi v 34. minuti, ko ga iz neposredne bližine ni uspel premagati Marjan Manfreda. Le minuto zatem je sledila kazen za neizkoriščene priložnosti, ko je Jureta Pavliča s strelom na prvo vratnico ukanil Michael Felderer. Gostje so nedolgo zatem izkoristili še ”power-play”, ko je odbitek v mrežo pospravil Deveri.

Zadnjo tretjino so Team Jesenice začele odlično in po vsega 12 sekundah prišle do znižanja, ko je lepo akcijo z golom kronal Anže Zupančič. Hitro zatem je sledila nova priložnost, a je bil tokrat vratar gostov na mestu. V 46. minuti pa je le prišlo do izenačenja, domači so bili uspešni kljub igralcu manj. Med strelce se je vpisal Miha Brus. Deset minut pred koncem rednega dela je sledila nova lepa priložnost za domače, ki je ostala neizkoriščena. Do konca rednega dela ni bilo več zadetka, kar je pomenilo, da bodo potnika v končnico odločili podaljški.

Zmago je prinesel zadetek Petra Bizalja

Zmago je prinesel zadetek Petra Bizalja

V prvem nobeni ekipi ni uspelo doseči gola, več priložnosti so imeli Jeseničani, ki pa niso bili dovolj natančni. V drugem podaljšku pa je le prišlo do zmagovalca, z lepim prodorom po desni strani in zadetkom po tleh je odločilni gol dosegel Peter Bizalj.

Team Jesenice : Kaltern 4:3 (1:1, 0:2, 2:0) – po dveh podaljških

Dvorana Podmežakla, sodniki Altersberger (glavni sodnik), Höller in Krausz (linijska sodnika) – vsi Avstrija.

Strelci: 1:0 Remar (11.), 1:1 Deveri (Röggl, 16.), 1:2 Felderer (35.), 1:3 Deveri (Barnes, 37., PP1), 2:3 Zupančič (Remar, Manfreda, 41.), 3:3 Brus (Remar, Zupančič, 46., SH1), 4:3 Bizalj (Stan, 86.)

Po koncu je bil opravljen tudi žreb četrfinalnih parov.

Pari četrtfinala:
Gardena – Team Jesenice
Eppan – Bregenzerwald
Neumarkt – Feldkirch
Zell am See – Lustenau

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/5984991477354845633?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]