Ekipi Los Angeles Kings ni uspelo izkoristiti prvega ploščka pri osvojitvi Stanleyjevega pokala, saj je v New Yorku izgubila z 1:2. Anže Kopitar in druščina bodo imeli novo priložnost v noči na soboto.

New York se je le izognil tako imenovani metli, saj je na četrti tekmi finalne serije lige NHL uspel le priti do prve zmage. Pred domačimi navijači je zmagal z minimalnih 2:1 in tako odločitev o naslovu prvaka prestavil vsaj do sobote. Domači so povedli v osmi minuti ob igralcu več, ko je odbitek v mrežo pospravil Benoit Pouliot. Los Angeles je bil nato dvakrat blizu izenačenja, enkrat se je plošček zaustavil na golovi črti, Marianu Gaboriku je veselje preprečila vratnica.

V 27. minuti pa je New York povišal prednost na 2:0, ko je Martin St. Louis pospravil odbitek v mrežo. Kralji so do zadetka priključka prišli le nekaj več kot dve minuti kasneje, ko je Dustin Brown ob igralcu več na modri ukradel plošček in v samostojnem prodoru zatresel mrežo. Los Angeles je nato stopil na plin, si pripravljal priložnosti, vendar mu do izenačenja ni uspelo priti. Naslednja tekma bo na sporedu v noči na soboto.