Med tekmeci Slovenije na olimpijskih igrah je tudi Amerika, pri kateri so v sredo med zimsko klasiko objavili seznam igralcev, ki bodo nastopili v Sočiju.

Zadnji tekmec Slovenije bo v skupinskem delu olimpijskih iger Amerika, ki je v sredo objavila seznam 25 hokejistov, ki bodo odpotovali v ruski Soči. Na njem so trije vratarji, osem branilcev in 14 napadalcev. Po pričakovanjih prav vsi, ki so se znašli na seznamu, igrajo v najmočnejši hokejski ligi na svetu. ”Za nami je zelo naporen proces izbire, lahko pa rečem, da ne bi mogel biti bolj zadovoljen z izbiro. Lahko smo srečni, saj še nikoli nismo imeli na izbiro tako široko število kakovostnih igralcev kot sedaj,” je izbiro komentiral generalni direktor ameriške ekipe David Poile. Nekaj igralcev na seznamu je trenutno še poškodovanih, vendar naj bi se do začetka iger že pozdravili. V zvezdniški ekipi ZDA seveda najbolj izstopajo vsi trije vratarji, branilec Ryan Suter in napadalci Patrick Kane, Zach Parise in Phil Kessel.

Seznam ZDA:

Vratarji: Jimmy Howard (Detroit Red Wings), Ryan Miller (Buffalo Sabres), Jonathan Quick (Los Angeles Kings)

Branilci:

John Carlson (Washington Capitals), Justin Faulk (Carolina Hurricanes), Cam Fowler (Anaheim Ducks), Paul Martin (Pittsburgh Penguins), Ryan McDonagh (New York Rangers), Brooks Orpik (Pittsburgh Penguins), Kevin Shattenkirk (St. Louis Blues), Ryan Suter (Minnesota Wild)

Napadalci:

David Backes (St. Louis Blues), Dustin Brown (Los Angeles Kings), Ryan Callahan (New York Rangers), Patrick Kane (Chicago Blackhawks), Ryan Kesler (Vancouver Canucks), Phil Kessel (Toronto Maple Leafs), T.J. Oshie (St. Louis Blues), Max Pacioretty (Montreal Canadiens), Zach Parise (Minnesota Wild), Joe Pavelski (San Jose Sharks), Derek Stepan (New York Rangers), Paul Stastny (Colorado Avalanche), Blake Wheeler (Winnipeg Jets), James van Riemsdyk (Toronto Maple Leafs)