Ekipa Los Angeles Kings se je še drugič v zadnjih treh letih uspela prebiti v veliki finale lige NHL. V konferenčnem finalu je na sedmi tekmi v podaljšku s 5:4 ugnala Chicago. Anže Kopitar je prispeval podajo.

Odločilno tekmo za napredovanje v finale lige NHL je bolje začel Chicago, ki je po devetih minutah vodil z 2:0, med strelce pa sta se vpisala Brandon Saad in Jonathan Toews. Kralji so nato potrebovali 51 sekund, da so prišli do izenačenja, natančna sta bila Jeff Carter in Justin Williams. Vendar pa neodločen rezultat ni dolgo zdžal, le 12 sekund po izenačenju je na 3:2 povišal Patrick Sharp.

V drugi tretjini so Kralji prišli do novega izenačenja, še pred piskom sirene pa je Chicago znova povedel. V zadnjem delu igre je Marian Gaborik izenačil, med podajalci pa je bil tudi Kopitar. V podaljšku je v šesti minuti Alec Martinez zadel za prvo vodstvo Kraljev na tekmi, ki je hkrati pomenil tudi odločilni zadetek, zmago in napredovanje v finale. V tem se bo Los Angeles pomeril proti New York Rangers. Kopitar je še naprej najučinkovitejši igralec končnice.