V ponedeljek je bilo na delu kar nekaj slovenskih legionarjev. Anže Kopitar je pri osmi zaporedni zmagi Los Angelesa dosegel gol in podajo. Jan Muršak je z ekipo CSKA Moskva izgubil še tretjo tekmo serije prvega kroga končnice in je tik pred izpadom.

V ligi NHL je trenutno najbolj vroča ekipa Los Angeles Kings, ki je prišla do osme zaporedne zmage. V gosteh je s 3:2 ugnala Calgary, pomemben delež pri zmagi je prispeval Anže Kopitar, ki je podal pri prvem golu, v 48. minuti pa je povišal rezultat na 3:0. V ligi KHL se je CSKA iz Moskve Jana Muršaka znašel na robu izpada. SKA Saint Petersburg je zmagal še tretjo tekmo serije in potrebuje le še eno zmago za preboj v drugi krog končnice. Jan je na tretji tekmi, ki jo je SKA dobil v 72. minuti podaljška, na ledu preživel 19 minut in pol ter si prislužil petminutno kazen. Je pa ligo nižje napredoval s Karagando Sabahudin Kovačevič, ki je Dinamo izločil s 4:1 v zmagah.

V Nemčiji je bila odigrana prva tekma dodatnih kvalifikacij za končnico med Berlinom in Ingolstadtom. Aktualni prvaki so bili boljši z minimalno zmago 1:0. Pri poraženi ekipi je moral Robert Sabolič enkrat na kazensko klop, dvakrat pa je tudi ustrelil proti vratom nasprotnika. Žiga Jeglič je v statistike vpisal en strel na gol. Na Češkem se podobno borijo za preboj v končnico Pardubice, ki so prvo tekmo zmagale s 3:0. Blaž Gregorc je moral enkrat na kazensko klop, sprožil pa je tudi en strel. Ligo nižje se je v ponedeljek začel polfinale končnice, Dukla Jihlava je morala z 0:2 priznati premoč Olomoucu. Matic Podlipnik in Miha Štebih se v statistike nista vpisala.