Hokejisti Olimpije so začeli sezono v ligi EBEL s porazom. V gosteh je bila ekipa KAC iz Celovca boljša s 3:1. Edini zadetek za Zmaje je dosegel Gal Koren.

KAC Celovec : Telemach Olimpija 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Celovec, gledalcev 4.197, sodniki Ulrich Erd, Timo Ettlmayr in David Nothegger – linijska sodnika.

Strelci: 1:0 Siklenka (Strömberg, Lundmark, 2.), 2:0 Jacques (Pither, Hundertpfund, 10., PP1), 2:1 Koren (Pešut, Koblar, 38., PP1), 3:1 M. Geier (Siklenka, S. Geier, 58.)

Izključitve: KAC 14 min.; Olimpija 6 min.

Pomlajeni hokejisti Olimpije srečanja v Celovcu niso začeli najbolje, v drugi minuti je Andyja Chioda, ki je pred časom tri leta nosil prav dres avstrijskih zmajev, premagal Michael Siklenka. V 10. minuti je Jean-Francois Jacques povišal na 2:0, KAC je izkoristil igralca več na ledu. V drugem delu igre so hokejisti Olimpije ujeli priključek, v power-playu je bil natančen Gal Koren. V zadnji tretjini so Ljubljančani lovili izenačenje, vendar pa do tega niso prišli. Tri minute pred koncem je zmagovalca dokončno odločil Manuel Geier. Tekmeca sta si sicer pripravila približno enako število strelov na nasprotnikova vrata, Olimpija je imela več priložnosti ob igralcu več, vendar ni bila dovolj natančna.

Foto: Drago Cvetanovič