V petek sta bila Žiga Jeglič in Robert Sabolič v Nemčiji junaka druge zmage Ingolstadta proti Krefeldu. Prvi je zadel za izenačenje, drugi za zmago v podaljšku. V ligi ECHL je Gašper Kopitar dosegel gol in podajo.

V ligi NHL so Los Angeles Kings s 4:0 ugnali Florido in prišli do 40. zmage v sezoni. Anže Kopitar tokrat ni prispeval nobene točke, enkrat pa je moral na klop za kaznovane. V nemškem prvenstvu so v petek odigrali tretje tekme četrtfinalne serije. Ingolstadt je v podaljšku ugnal Krefeld in povedel v zmagah z 2:1. Slovenska hokejista sta bila junaka večera. Žiga Jeglič je zadel za izenačenje na 2:2, zmagoviti zadetek pa je prispeval Robert Sabolič. Na drugi strani je Mitja Robar enkrat streljal na gol. Köln je po dveh zmagah prvič klonil proti Mannheimu, ki je prišel do zmage šele v drugem podaljšku. Rok Tičar je zbral štiri strele, Aleš Kranjc ni bil v postavi.

V ligi VHL pa je Sari Arka Karaganda Sabahudina Kovačeviča na dobri poti proti polfinalu. Proti Kubanu vodi s 3:0 v zmagah, na tretjem obračunu je zmagala s 3:2. Na Češkem so Pardubice izgubile proti Trinecu v podaljšku, Blaž Gregorc se v statistike ni vpisal. Pomembno zmago pa je v boju za obstanek dosegla Troja/Ljungby, ki je bila s 4:3 boljša od Tingsrydsa. Žiga Pavlin je streljal trikrat, Tomaž Razingar enkrat, vendar nista bila natančna. V Franciji je postalo jasno, da Rouen ne bo ubranil naslov prvaka, saj ga je Rouen izločil. Na zadnji tekmi je bilo 4:1, Andrej Tavželj je sprožil dva strela.

V noči na soboto je Ontario s 6:2 ugnal Bakersfield, Gašper Kopitar je prispeval gol in podajo. Dan zatem sta se ekipi pomerili še enkrat, le da je Ontario tokrat izgubil s 3:4, Gašper pa se v statistike tokrat ni vpisal. V ligi EIHL je Coventry Nejca Berliska izgubil z 0:2 proti Sheffieldu.