Četrtkov večer je bil uspešen za slovenske legionarje. Anže Kopitar se je veselil jubileja, Robert Kristan je zmagal na drugi tekmi finala, Aleš Kranjc in Rok Tičar pa sta se uvrstila v finale nemškega prvenstva.

V ligi NHL je Anže Kopitar prišel do jubileja. Pri zmagi Los Angelesa proti Edmontonu je dosegel svoj 200 zadetek v rednem delu najmočnejše hokejske lige na svetu. Prispeval pa je še eno podajo. Na Slovaškem je bila odigrana druga tekma finalne serije. Nitra Roberta Kristana je zmagala z 2:1 in izenačila serijo na 1:1 v zmagah. Lix je zbral kar 35 obramb.

Peta tekma polfinalne serije med Kölnom in Wolfsburgom je bila izjemno napeta. Morski psi so povedli v 24. minuti, v 52. pa je prišlo do izenačenja. V prvem podaljšku ni bilo zadetka, v drugem pa je v v 83. minuti zmagovalca odločil Marcel Ohmann in poskrbel, da je Köln s 4:1 v zmagah napredoval v finale. Aleš Kranjc in Rok Tičar se nista vpisala v statistike. Drevi si bo finale skušal zagotoviti tudi Ingolstadt Žige Jegliča in Roberta Saboliča, ki vodi proti Hamburgu s 3:1 v zmagah.