Los Angeles Kings niso uspeli izenačiti rekord franšize, po osmih zaporednih zmagah je sledil poraz. Anže Kopitar se je vpisal med strelce. Na Švedskem sta Žiga Pavlin in Tomaž Razingar začela boje za obstanek z zmago.

V najmočnejši hokejski ligi na svetu so Los Angeles Kings lovili izenačenje rekorda franšize v številu zaporednih zmag, vendar pa jim ni uspelo. Sicer so bili na dobri poti, da pridejo do devete zaporedne zmage, proti Torontu so v 17. minuti vodili z 2:0, drugi zadetek na tekmi je dosegel prav Anže Kopitar. Nato se je Kraljem v napadu zaustavilo, Toronto se je prebudil, dosegel tri zadetke in se veselil zmage.

Pardubice so v dodatni seriji za uvrsitev v končnico povedle z 2:1 v zmagah. Proti Slaviji so na tretji tekmi zmagale s 4:2, Blaž Gregorc se v statistike ni vpisal. Na Švedskem so se začeli obračuni za obstanek v drugem kakovostnem razredu. Troja/Ljungby je začela z zmago po izvajanju kazenskih strelov. S 4:3 je bila boljša od Björklövena, Žiga Pavlin je prispeval eno podajo, Tomaž Razingar se v statistike ni vpisal. Na Norveškem je Sparta izgubila prvo tekmo četrtfinalne serije in vodi s 3:1 v zmagah. Gašper Krošelj je zbral 32 obramb.