V četrtek je na led stopilo šest slovenskih legionarjev. Z dvema podajama se je izkazal Sabahudin Kovačević, Aleš Kranjc pa je debitiral v dresu Kubana. Rok Pajič se je vpisal med strelce proti Šumperku.

Potem ko je reprezentančni branilec Aleš Kranjc zapustil nemški Köln, je postalo jasno, za koga bo igral v novi sezoni. Okrepil je Kuban, kjer igra tudi Sabaduhin Kovačević. Ta je bil prvič v postavi v ligi VHL in pri porazu v podaljšku proti Lipetsku prispeval dve podaji. Kranjc je v 16 minutah v statistike vpisal en strel na nasprotnikova vrata

Tekme so bile na sporedu tudi v drugem kakovostnem razredu češkega hokeja. Ekipe, za katere igrajo slovenski hokejisti, so bile poražene. Še najbližje sta bila uspehu Miha Štebih in Matic Podlipnik, ki sta z Duklavo izgubila po izvajanju kazenskih strelov. Štebih je v statistike vpisal eno podajo, Podlipnik pa je zbral eno malo kazen. Rok Pajič je dosegel enega izmed štirih zadetkov Čeških Budejovic, vendar na koncu izgubil, saj je s soigralci prejel kar sedem golov. Jurij Repe je pri Havirovu moral enkrat na kazensko klop.

Legionarji-17sept

 

LIGA VHL:
Kuban : Lipetsk 3:4* (Kovačević 2 podaji v 18 min., Kranjc 1 strel v 16 min.)

ČEŠKA PRVA LIGA:
Havirov : Rytiri Kladno 2:5 (Repe 2 kaz. min.)
Chomutov : Dukla Jihlava 4:3** (Štebih 1 podaja, Podlipnik 2 kaz. min.)
Šumperk : Češke Budejovice 7:4 (Pajič 1 gol)

Foto: Drago Cvetanovič, Josef Plechaty/Dukla Jihlava, Pavel Kacerovsky/Češke Budejovice