Žensko svetovno prvenstvo v hokeju bo konec marca ponovno gostil Maribor – Divizija II, skupina A – Ledna dvorana bo 7 dni gostila hokejistke.

Organizatorji so na današnji novinarski konferenci v Mariboru predstavili priprave na svetovno prvenstvo, ki bo v Mariboru potekalo od 25. do 31. marca 2012. V okviru divizije II skupine A se bodo v Ledni dvorani Maribor pomerile predstavnice reprezentanc Koreje, Avstralije, Madžarske, Hrvaške, Nove Zelandije in Slovenije. Uradna otvoritev prvenstva bo v nedeljo, 25. marca, ob 19.45, pred prvo tekmo izbrane vrste Slovenije, ki se bo pomerila z Novo Zelandijo.

Hokejska Zveza Slovenije je organizacijo prvenstva zaupala izkušeni mariborski ekipi, ki se lahko pohvali s številnimi odlično organiziranimi hokejskimi dogodki.

»V Hokejsko-drsalnem klubu Maribor, ki je organizator letošnjega prvenstva, se bomo maksimalno potrudili, da bomo gostjam in njihovim spremljevalcem, tudi v prostem času, ki ga bodo imele, predstavili Maribor kot športno in kulturno mesto. Vsekakor si organizatorji želimo čim boljše uvrstitve naše reprezentance,« je na predstavitvi povedal Andrej Verlič, podpredsednik organizacijskega odbora.

»Maribor je bil nedvomno odličen organizator že v preteklosti, zato sem vesel, da bo žensko svetovno prvenstvo v prestolnici Štajerske, hkrati pa upam na čim boljši rezultat slovenske hokejske reprezentance,” je še dodal Dejan Kontrec, generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije.