15. april 2019, Ljubljana – Na novinarski konferenci ob vrnitvi slovenske ženske reprezentance s svetovnega prvenstva Divizije II-A na Škotskem sta selektor Aci Ferjanič in kapetanka Pia Pren strnila vtise po prvenstvu, kjer so slovenska dekleta z uvrstitvijo v višjo divizijo dosegle največji uspeh slovenskega ženskega hokeja v zadnjem desetletju in pol.

“Za to ekipo me ne skrbi, ker upam, da bo še nekaj let skupaj. Skrbi pa me, ker se zadaj ne premakne dosti na klubski sceni. Dekleta so potisnjena na stran in pri nekaterih klubih mislijo, da hokej ni za punce. Zato ni prirastka deklet, da bi se lahko naša liga razširila vsaj še s kakšnim klubom ali dvema,” je pomen uspeha slovenskih risinj za prihodnje delo na področju ženskega hokeja komentiral selektor Aci Ferjanič.

Dejal je še, da bo vodstvo ženske izbrane vrste tudi v prihodnji sezoni poskušalo nadaljevati z vključanjem v Elite Women’s Hockey League, za katerega selektor upa, da postane stalnica. Omenjeno se je, po njegovih besedah, ob pomoči HK SŽ Olimpija in Hokejske zveze Slovenije izkazalo za odlično zadevo.