Medtem ko slovenska in avstrijska reprezentanca nastopata na mednarodnem turnirju v Ljubljani, čaka moštva v ligi INL osmi teden tekmovanja. SIJ Acroni Jesenice in Triglav Kranj imata tekmo na sporedu v soboto, HK Celje pa v nedeljo.

Ta konec tedna imajo v ligi INL tekme le tri slovenska moštva, SIJ Acroni Jesenice in HK Celje igrajo doma, Triglav iz Kranja gostuje v Zell am Seeju. Orli so po zadnjem konce tednu, ko so dvakrat izgubili, dejali, da bo predvsem potrebno izboljšati igro v obrambi. To bodo skušali prenesti na led prav na tekmi proti Zell am Seeju. Prikazati bomo morali bolj disciplinirano igro, igrati po dogovorjenem sistemu in izkoristiti priložnosti, ki bodo zanesljivo prišle. Kot vedno bo potrebno več pozornosti nameniti najboljšima igralcema Vali in Rataju. Če omejimo njuno igro, smo na dobri poti, da iztržimo prepotrebne točke za nadaljevanje prvenstva. Paziti bo potrebno tudi na hitre protinapade nasprotnika, saj se nam je že večkrat zgodilo, da smo na papirju boljšega nasprotnika držali v napadalni tretjini, nato po napaki hitro prejeli zadetek,” pred obračunom pravi igralec Triglava Jan Markelj.

Na Jesenicah bo obračun dveh železarskih ekip, pomerile se bodo Jesenice in Kapfenberg. Steelerse smo spoznali že v času priprav. Takrat nismo bili tako dobro pripravljeni kot smo recimo danes. V zadnjem času smo v igro vnesli nekaj sprememb, ki se vse bolj izražajo v naših nastopih na tekmah. Morda to še ni vidno, ampak vse bolj poskušamo igrati na gol, zanašamo se na hitrost, želimo gospodariti na sredini igrišča in tako hitro prehajati v napade. Trener nam ves čas govori, da igramo enostavno in z glavo. Sobotni obračun ne bo lahek, bo pa nov preizkus naše pripravljenosti in pravi test za novosti, ki jih uvajamo v igro. Do sedaj nam je šlo dobro in sobotna zmaga je nekaj, kar vsi pričakujemo. Publiki pa pripravljamo igro, ki jih bo še bolj vabila v dvorano,” je dejal vratar Jesenic Jure Pavlič.

V nedeljo pa domača tekma čaka Celjane, ki ima pred nasprotnikom točko prednosti na lestvici. Blaž Knez je pred obračunom predstavil pričakovanja: ”V nedeljo na domačem ledu gostimo ekipo Kitzbühla, ki je nova v ligi in je še ne poznamo. Glede na našo predstavo na zadnjih štirih tekmah in osvojenih točkah se v tekmo podajamo samozavestno in motivirano za novo zmago. Če bomo tekmo odigrali disciplinirano in po navodilih trenerja lahko pričakujemo popoln izkupiček točk.”

Sobota, 8. november:
18.00 SIJ Acroni Jesenice – Kapfenberg
19.30 Zell am See – Triglav Kranj

Nedelja, 9. november:
16.00 HK Celje – Kitzbühel

Foto: Drago Cvetanovič