Dve izključitvi na domači strani sta pomenili dva zadetka v mreži Michala Fikrta. Obakrat je mrežo zatresel branilec Dustina Van Ballegooie in že v prvem delu srečanja so se železarji znašli v nezavidljivem položaju. Na začetku drugega dela se jim je ponudila priložnost ob prednosti igralca več, vendar je bilo težko organizirati napad proti agresivni obrambi gostov.  A so tudi Jeseničani počasi našli poti do vrat nasprotnika in si ustvariti nekaj obetavnih priložnosti.
Vse skupaj je dalo nekaj naboja samemu srečanju in vse do zadnjih minut drugega dela je to potekalo z akcijami na obeh straneh. V finišu druge tretjine pa so Gradčani ponovno prevzeli pobudo in železarjem povzročali številne težave pred njihovim golom. Michal Fikrt je ponovno opravljal odlično delo, vse napade gostov pa je uspešno odbil.
Hiter in nekoliko srečen zadetek gostov v zadnjem delu je rešil vse morebitne dvome o zmagovalcu srečanja, Matthias Iberer pa je bil uspešen pred golom Fikrta. Nekaj zaporednih izključitev na obeh straneh sprememb izida ni prineslo, bližje zadetku pa so bili Jeseničani. Po silovitem strelu je vratnico zadel Andrej Tavželj. Gosti so mirno kontrolirali zadnje trenutke srečanja in zasluženo domov odnesli dve točki.

Kljub porazu pa je skupina jeseniških navijačev obdarila železarje. Domače dobrote in nekaj suhega sadja je bilo darilo hokejistom in njihovim trenerjem ob svetem Miklavžu.

Izjava po tekmi – Žiga Grahut:

»Za nami je težka tekma. Proti Celovčanom smo se precej izčrpali. Nasprotnik je odigral trdo na nas, srečanje pa so odigrali zelo taktično. Uspešno so nas ustavljali. Imeli so tudi nekaj podpore s strani sodnikov, saj je kar nekaj njihovih prekrškov ostalo nekaznovanih. V zadnjem delu smo se poskušali pobrati, upali smo na preobrat, a nas je pokopal njihov še drugi zelo srečen gol. Nam pa je sreča to pot povsem obrnila hrbet.«