9. oktober 2016, Zalog pri Ljubljani – Ledena dvorana v Zalogu je danes gostila Girls’ Ice Hockey Weekend Slovenia 2016, s katerim je Hokejska zveza Slovenije želela dekletom, ki doslej še niso igrale hokeja, dati priložnost, da v zabavnem in varnem okolju preizkusijo ta šport.

2016ok09_GIHWSlovenia02

Mednarodna hokejska zveza namreč že vse od leta 2011 vabi nacionalne hokejske zveze, da se z organizacijo tovrstnih dogodkov v začetku oktobra pridružijo globalni promociji športa med dekleti ter ponekod tudi odpravljanju morebitnih predsodkov do ženskega hokeja. V letošnjem letu je World Girls’ Ice Hockey Weekend potekal v 42-ih državah, kjer se je zvrstilo 469 različnih dogodkov.

2016ok09_GIHWSlovenia03

Prireditve, ki je, tudi ob pomoči hokejistk HK Olimpija, tokrat v Sloveniji potekala prvič, se je udeležilo lepo število deklet in tudi najmlajših, ki so se prvič srečale z drsalkami, palico in pakom. Na ledu je bilo zabavno in čas je kar prehitro minil.

2016ok09_GIHWSlovenia04

V sklopu dogodka sta ženski ekipi HK Olimpija in HK Triglav v nadaljevanju odigrali tudi tekmo državnega prvenstva, kjer so potencialne bodoče hokejistke lahko videle hokejska znanja neposredno v akciji. Zmaga na tokratnem obračun je na koncu pripadla gostiteljicam.

Upamo, da smo z današnjim dogodkom navdušili kakšno bodočo slovensko risinjo in se nam bo pridružila že na naslednjih treningih.

Facebook fotogalerija