30. december 2020, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije in podjetje Vprašaj d.o.o. sta jeseni 2018 združila moči in slovenskim ljubiteljem hokeja omogočila spremljanje tekem slovenskih hokejskih klubov in državnih reprezentanc v neposrednem prenosu. Sprva prek svetovnega spleta, nato pa so uspešen projekt Hokej TV prepoznali tudi televizijski operaterji T-2, Telekom Slovenije, Telemach ter nazadnje še A1. Sklenjeni dogovor je vključeval prenose tekem, ki so jih slovenski klubi igrali v Sloveniji v okviru Alpske Hokejske Lige (AHL), pokalnih tekem in tekem končnice državnega prvenstva v članskih konkurenci, drugih zanimivih tekem v International Hockey League (IHL) ter domačih tekem slovenskih hokejskih reprezentanc.

Vodstvi hokejskih klubov HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice sta po začetku letošnje sezone Hokejsko zvezo Slovenije seznanila z željo, da bi bil ogled neposrednih prenosov tekem obeh klubov v Alpski hokejski ligi v prihodnje plačljiv.

Hokejska zveza Slovenije razume izzive, pred katerimi sta se znašla oba kluba, ko je zaradi epidemije Covid-19 in z njo povezanih omejitev onemogočen obisk hokejskih tekem, ki za klube predstavljajo pomemben vir dohodkov, zato takšni odločitvi stežka nasprotuje. 

V želji po večji priljubljenosti in razširjenosti hokejskega športa v Sloveniji, s katero je bil projekt Hokej TV tudi zagnan, pa je vodstvo Hokejske zveze Slovenije prepričano, da morajo biti tovrstne določitve dobro premišljene. S tem namenom je v minulih tednih intenzivno poskušalo najti kompromisno rešitev, ki bi zadovoljila interese omenjenih klubov, pri čemer pa ne želi ogroziti temeljnega poslanstva prve slovenske hokejske televizije – dostopnost spremljanja hokejskih tekem slovenskih klubov kar najširšemu krogu ljubiteljev tega najhitrejšega ekipnega športa na svetu.

Hokejska zveza Slovenije je tako do oblikovanja dokončne rešitve, ki bi ohranila možnost brezplačnega ogleda slovenskih hokejskih tekmovanj ter obenem omenjenima kluboma zagotovila določena finančna sredstva iz naslova prenosov njunih tekem v Alpski hokejski ligi, omogočila, da si bodo slovenski ljubitelji hokeja drevišnjo tekmo proti Asiagu, sobotni večni derbi med Olimpijo in Jesenicami ter nedeljsko tekmo proti Lustenau, poleg na običajnih plaformah Hokej TV, lahko ogledali tudi na televiziji Šport TV.

Hokejska zveza Slovenije si bo v okviru Hokej TV še naprej prizadevala zagotavljati prenose hokejskih tekmovanj državnih prvenstev, pokalnih tekmovanj, IHL in državnih reprezentanc ter nabor le teh v prihodnje še širila, svoj program dopolnjevala tudi z dodatnimi vsebinami.

Želimo si, da bi starši, prijatelji, znanci in vsi ljubitelji hokeja, tudi v prihodnje uživali v kvalitetnih televizijskih prenosih tekem slovenskih klubov.