5. september 2018, Kranj – Tekme Pokala Slovenije, ki se danes začenja v kranjski Ledeni dvorani Zlato polje, si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na spletni strani www.hokejtv.si.

Projekt lastne hokejske televizije je rezultat dogovora med Hokejsko zvezo Slovenije in podjetjem Vprašaj d.o.o., kateremu je botrovala želja, da bi si tekme slovenskih hokejskih klubov in državnih reprezentanc lahko ogledalo čim več ljubiteljev hokeja. Slednjim želimo v slovenski krovni organizaciji zagotoviti ne le kvalitetne prenose hokejskih tekem, temveč možnost spremljanja le teh skozi celotno sezono. Sklenjeni dogovor vključuje prenose tekem, ki jih bodo slovenski klubi igrali v Sloveniji v okviru Alpske Hokejske Lige (AHL), pokalnih tekem in tekem končnice državnega prvenstva v članskih konkurenci, drugih zanimivih tekem v International Hockey League (IHL) ter domačih tekem slovenskih hokejskih reprezentanc.

V začetni fazi razvoja Hokej TV, ki bo svojo premierno predstavitev doživela na Pokalu Slovenije 2018, bodo prenosi tekem na voljo na svetovnem spletu in YouTube kanalu. V nadaljevanju pa si tako Hokejska zveza Slovenije, kot tudi produkcijska hiša Vprašaj, v dogovoru z operaterji kabelskih televizij prizadevata za uvrstitev v njihove programske sheme in tako še razširiti krog svojih gledalcev.

Podjetje Vprašaj d.o.o., ki je s prenosi hokejskih tekem na spletnem YouTube kanalu Video2go.live pričelo pred tremi leti, si je v tem času nabralo veliko izkušenj ter tako vseskozi izboljševalo kvaliteto svojih prenosov. Ob opravljenih več kot štiristo prenosih tekem za državno prvenstvo v različnih starostnih kategorijah ter prenosih treh svetovnih prvenstev v kategorijah U18 in U20 za Mednarodno hokejsko zvezo (IIHF) je v omenjenem obdobju postopoma vpeljevalo dodatne vsebine in si tako širilo svoje občinstvo.

V Hokejski zvezi Slovenije menimo, da je nastanek lastne televizije, h kateremu je botrovala skupna ljubezen do hokejskega športa, pomemben korak k njegovi večji priljubljenosti in razširjenosti v Sloveniji.

Razpored četrtfinalnih tekem za Pokal Slovenije:

Sreda, 5. september 2018
17.30 HK ECE Celje – HK SŽ Olimpija
20.30 HK MK Bled –  HK Triglav Kranj

Četrtek, 6. september 2018
20.30 HDD SIJ Acroni Jesenice – HDK Maribor

* Ekipa HK Slavija Junior je v tem krogu tekmovanja prosta.