Kadeti Celja in kranjskega Triglava so se še drugič v dveh dneh pomerili za tretje mesto v državnem prvenstvu. Do brona so se priborili Celjani, ki so po tesni zmagi v Kranju, na domačem ledu z visoko zmago dosegli želeni cilj.

Celjski hokejisti so bili odločeni serijo končati z zmago. Napadalna igra se jim je hitro obrestovala, Jan Drozg pa je že ob koncu pete minute pričel s svojim strelskim nastopom. Manj kot minuto kasneje je vodstvo Celja povišal Aljaž Predan. Ob koncu desete minute je Jan Drozg ponovno zadel in gosti iz Kranja so bili že v krepkem zaostanku. Čeprav so tudi gosti poskušali, pa je bil celjski napad preveč učinkovit, domača obramba pa pretrd oreh za napad Triglava. Jan Drozg je v 16. minuti dosegel hat trick, nato pa sta sledili prvi izključitvi na tekmi. Najprej je na klop za kaznovane sedel domač igralec, kasneje pa se mu je pridružil še kranjski hokejist. V igri štirih proti štirim pa so domači še enkrat zadeli, natančneje, ponovno je zadel Jan Drozg.

Borba za bron je bila odločena v prvi tretjini

Borba za bron je bila odločena v prvi tretjini

V drugi tretjini je bilo manj akcije in manj napadov, saj je visoka prednost Celja vplivala na potek igre. Le nekaj dobrih poskusov je bilo moč videti, to pa je bilo dovolj, da je Jan Drozg zadel še dvakrat. Nov prispevek svoji ekipi je dosegel v 21. sekundah. V nadaljevanju so domači zamudili priložnost v power playu, enako prednost pa so dvakrat zamudili tudi gosti. Zadnja tretjina ni več odločala o ničemer. Domači so odigrali nekoliko bolj sproščeni, mladi Orli pa so se borili vsaj za častni zadetek. Filip Jeram je dosegel še osmi celjski zadetek, za kranjski zadetek pa je poskrbel Jaša Jenko. Kranjčani so z uvrstitvijo med štiri najboljše ekipe izpolnili svoje načrte in so kljub visokemu porazu lahko zadovoljni z dosežkom, Celjani pa so zamudili možnost nastopa v finalu, bron pa je vseeno obliž na polfinalni poraz.

Poskusi Celja so bili nevarnejši, strelci pa učinkovitejši

Poskusi Celja so bili nevarnejši, strelci pa učinkovitejši


HK Celje
: HK Triglav 8:1
(5:0, 2:0, 1:1)
Kadetsko prvenstvo, tekme za tretje mesto, izid v zmagah 2:0

Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 100. Sodniki; Kralj, Lešnjak A., Rojko.

Strelci: 1:0 Drozg (Predan, Jeram F., 5.), 2:0 Predan (Petek, 6.), 3:0 Drozg (10.), 4:0 Drozg (Predan, Petek, 16.), 5:0 Drozg (Petek, Robar, 20.), 6:0 Drozg (Petek, 22.), 7:0 Drozg (Petek, 22.), 8:0 Jeram F. (Čuvan, Robar, 48.), 8:1 Jenko (Ban, 52.)

Kazenske minute: Celje 6 (2, 4, 0), Triglav 10 (2, 2, 6)
Streli na gol: Celje 22 (10, 5, 7), Triglav 20 (7, 5, 8)

Foto: HK Celje